Valtava pelastusoperaatio keuruulaisella hevostilalla – Oli vain minuuteista kiinni, ettei tuli levinnyt talliin - Uutiset - Aamulehti

Valtava pelastusoperaatio keuruulaisella hevostilalla – Oli vain minuuteista kiinni, ettei tuli levinnyt talliin

Päivystävä palomestari Mikko Thusberg sanoo, että omistajat onnistuivat pelastamaan hevoset tallista. Yksi liekeistä suivaantunut hevonen pelasti aitauksesta itse itsensä.

Hevosten turvekatoksen vieressä ollur roskakasa syttyi Keuruulla perjantaina iltapäivällä. Tuli levisi nopeasti katokseen, heinäpaaleihin ja maastoon.

26.4.2019 18:02

Vaasan hätäkeskus sai perjantaina puoliltapäivin hälytyksen suuresta rakennuspalosta Keuruulla. Hevostilan turvekatoksen vieressä ollut roskakasa syttyi palamaan ja katos roihahti ilmiliekkeihin. Tuhoisa loimu levisi nopeasti heinäpaaleihin ja maastoon.

– Sinne lähdettiin karmealla rykelmällä. Kohteeseen tuli kymmenkunta yksikköä. Sinne oli hälytetty jumalat ja kaikki Jyväskylän päästä. Kaikki isommat herrat, mitä talosta löytyy, oli valjastettu tähän, päivystävä palomestari Mikko Thusberg kertoo.

Huoli oli suuri. Palo oli leviämässä turvekatoksen vieressä olleeseen hevostalliin. Omistajat saivat kuitenkin pelastettua tallissa olleet 15 hevosta ja ensimmäisenä saapunut paloauto onnistui pystyttämään vesiseinän nopeasti.

– Yksi heppa siinä oli aitauksessa tulipalon vieressä, joka ei oikein tykännyt liekeistä. Hän hyppäsi sieltä sitten omin avuin pois. Kun häntä ei kukaan kerinnyt hakemaan sieltä, niin hän päätti itse lähteä. Siinä joutui päivystävä palomestarikin ottamaan muutaman sivuaskeleen, kun se meinasi tulla silmille sieltä.

Sivulliset onnistuivat taltuttamaan karanneen hevosen ja pelastajat rajaamaan tulipalon niin, ettei se levinnyt tulikatokseen. Thusbergkin pystyi ilmoittamaan ”isommille herroille”, että he voivat pysyä toimistossa.

Palossa oli kuitenkin ainekset sellaiseen tuhoon, että sen murehtimiseen ei olisi riittänyt edes 15 hevosen päät. Hevosille tai ihmisille ei käynyt kuinkaan. Turvekatoksesta on tosin jäljellä enää pelkkä kivijalka.

– Se oli todellakin minuuteista kiinni, ettei tuli levinnyt hevostalliin. Lämpösäteily oli kyllä niin reilua. Onneksi turvekatos oli rakennettu riittävän etäälle. Aika pienellä vahingolla loppupeleissä selvittiin. Eväät oli isompaankin, Thusberg sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut