”Isi, mihin sinulla on niin kova kiire?” – Pitkään raittiina pysyneet äiti ja isä retkahtivat taas huumeisiin ja menettivät lapsensa – Tyhjä koti ahdisti niin, että äidin oli kerättävä lelut pois näkyviltä - Uutiset - Aamulehti

”Isi, mihin sinulla on niin kova kiire?” – Pitkään raittiina pysyneet äiti ja isä retkahtivat taas huumeisiin ja menettivät lapsensa – Tyhjä koti ahdisti niin, että äidin oli kerättävä lelut pois näkyviltä

Tampereella toimiva perhetukikeskus Päiväperho auttaa päihderiippuvuudesta kärsiviä vanhempia nousemaan jaloilleen ja vieroittaa huumeriippuvaisina syntyvät vauvat huumeista. Keskus on on Suomessa ainutlaatuinen.

Tamperelaiset äiti ja isä olivat raittiina lähes kuusi vuotta, kunnes arki alkoi painaa ja he sortuivat uudelleen amfetamiiniin. Isä tuntee edelleen kovaa vetoa huumeisiin ja taistelee mielitekoa vastaan. Äiti sanoo, että hänelle lapset ovat iso syy olla ilman päihteitä. – Ei ole mitään pahempaa kuin se, että lapset viedään.

26.5.2019 7:54 | Päivitetty 5.6.2019 10:44

Aamulehti

Lähes kuusi vuotta se kesti, tämän isän ja äidin elämä irti huumeista.

Sitten arki pienten lasten kanssa alkoi painaa ja vanhemmat vaivihkaa unohtivat olevansa päihderiippuvaisia.

Isä, 38, sanoo suoraan, että oli jo pitkään pedannut retkahdusta ja ottanut selvää, mistä amfetamiinia Tampereelta taas saa. Hän sanoo manipuloineensa puolisoaan, lastensa äitiä, 28, takaisin huumeisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: