Asianajajaliitto valitsi 100 oikeusvaikuttajaa – Helsinkiläinen Markku Fredman nimettiin oikeuspoliittiseksi vaikuttajaksi - Uutiset - Aamulehti

Asianajajaliitto valitsi 100 oikeusvaikuttajaa – Helsinkiläinen Markku Fredman nimettiin oikeuspoliittiseksi vaikuttajaksi

Valinnoilla halutaan nostaa esiin asianajajien tekemää työtä tasa-arvoisemman yhteiskunnan eteen.

Asianajaja Markku Fredman

23.8.2019 15:07

Satavuotisjuhlavuottaan viettävä asianajajaliitto on valinnut sata oikeusvaikuttajaa viidessä eri kategoriassa. Heistä seitsemän parasta huomioitiin Finlandia-talon pääjuhlassa perjantai-iltapäivänä.

Oikeuspoliittisten vaikuttajien kategorian kärkipaikalle nostettiin helsinkiläinen asianajaja, varatuomari ja oikeustieteen tohtori Markku Fredman. Fredman on tunnettu asianajaja, joka on ollut mukana useissa isoissa valtakunnallisissa oikeusjutuissa. Hänen erikoisalaansa ovat muun muassa rikosoikeus, perhe- ja perintöoikeus, testamentti, avioehto ja vahingonkorvaus. Hän käsittelee työssään myös perus- ja ihmisoikeuksia sekä kansalaisuusasioita.

Palkitsemisperusteluissa Fredmania kiiteltiin taistelemisesta perus- ja ihmisoikeuksien eteen itseään säästelemättä. Hänen näkemyksiensä katsottiin myös vievän suomalaista oikeusvaltiota eteenpäin.

Pro bono -sarjassa parhaiksi valittiin helsinkiläiset asianajajat Hanna-Mari Manninen ja Salla Tuominen, jotka ovat hyödyntäneet omaa ammattitaitoaan yhteisen hyvän edistämiseksi.

Luottamushenkilö-kategoriassa nostettiin esiin tamperelainen asianajaja Hanna Räihä-Mäntyharju. Hänet huomioitiin aktiivisesta vaikuttamistyöstä liiton toiminnan kehittämiseksi.

Uudistaja-sarjassa huomioitiin helsinkiläinen asianajaja Niko Jakobsson ja rovaniemeläinen asianajaja Matti Pulkamo, joiden ansioina on nähdä "haasteiden sijaan mahdollisuuksia."

Nuori asianajaja -sarjan parhaaksi valittiin helsinkiläinen Hanna-Maria Seppä. Perusteluissa hän vie raikkaasti eteenpäin alan tärkeitä arvoja.

Valinnoilla on tarkoitus nostaa esiin asianajajien tekemää työtä tasa-arvoisemman yhteiskunnan eteen.

Liitto muistuttaa tiedotteessaan, että asianajaja on oikeusvaikuttaja, mutta iso osa tästä vaikuttamistyöstä jää edelleen piiloon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos