Littoinen: Ihmisten koteihin tunkeutunut ”Metsänpeikko” saatiin kiinni - Uutiset - Aamulehti

Koteihin luvatta tunkeutunut nainen saatiin kiinni Littoisissa – poliisi epäilee naista useista rikoksista

Yli vuoden ajan kodeissa luvatta vieraillut nainen tavoitettiin Littoisissa Varsinais-Suomessa.

Kiinni otettu nainen on yli vuoden ajan tunkeutunut mm. omakotitaloihin ja kesämökkeihin Littoisissa ja sen lähialueilla. Taloissa nainen on saattanut syödä löytämiään ruokia, käydä suihkussa tai viedä omaisuutta.

13.1.2020 18:59

Poliisi otti 34-vuotiaan naisen kiinni tämän vierailtua jälleen yhden talon pihassa Littoisissa. Asiasta ensimmäisenä kertoneen MTV:n mukaan naista epäillään useista rikoksista.

Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta vahvistetaan, että nainen on saatu kiinni sunnuntai-iltana.

Rikosylikonstaapeli Lasse Höysti Lounais-Suomen poliisista kertoo MTV:lle, että naista epäillään nyt 4–5 rikoksesta. Rikosnimikkeitä ovat ainakin törkeä varkaus, useampi kotirauhan rikkominen, vahingonteko ja pahoinpitelyn yritys. Höystin mukaan nainen on poliisille tuttu entuudestaan.

– Tapahtui juuri niin kuin toivoimme. Ihminen havaitsi hänet erään talon pihalla, soitti poliisille ja lähti sitten seuraamaan häntä. Poliisipartio tavoitti naisen ulkoa ja otti hänet kiinni, Höysti kertoo MTV:n haastattelussa kiinniotosta.

”Metsänpeikkona” tunnettu nainen on tunkeutunut jo yli vuoden ajan ihmisten taloihin ja asuntoihin sekä kesämökkeihin ja asuttamattomiin rakennuksiin Kaarinassa ja Liedossa sijaitsevan Littoisten alueella.

Nainen on joko murtautunut taloihin tai mennyt sisään lukitsemattomasta ovesta. Taloissa hän on käynyt suihkussa, syönyt ja nukkunutkin sekä joistakin paikoista anastanut tavaraa.

Osa järkyttyneitä

Höystin mukaan poliisilla on ainakin osittainen käsitys siitä, miksi nainen on tunkeutunut taloihin. Hän kertoo MTV:lle, että syitä toimintaan on luultavasti useitakin, mutta varsinaista motiivia vielä selvitetään. Naisen terveydentilasta poliisi ei halua kertoa mitään.

Poliisi on myös kuulustellut useita talojen asukkaita ja osa heistä on ollut hyvinkin järkyttyneitä tapahtumista.

Naisen on kerrottu puhuneen joidenkin asukkaiden kanssa muutaman sanan, mutta osaa hän on vain juossut karkuun.

Naista epäillään nyt myös pahoinpitelyn yrityksestä, koska hän heitti erään talon pihalla kukkaruukun asukasta päin paetessaan. Poliisi ei kuitenkaan ole pitänyt naista vaarallisena, koska merkkejä väkivaltaisuudesta ei ole ollut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: