Nokian Renkaiden työntekijät palasivat työpaikalle maanantaina – ”Normipäivä, jatkoimme siitä mihin torstaina jäimme” - Uutiset - Aamulehti

Nokian Renkaiden työntekijät palasivat työpaikalle maanantaina – ”Normipäivä, jatkoimme siitä mihin torstaina jäimme”

Nokian Renkaat ilmoitti torstaina yhteistoimintaneuvotteluiden käynnistämisestä. Yt-ilmoituksen jälkeen Nokian Renkaiden työntekijät aloittivat lakon.

9.9.2019 16:56 | Päivitetty 9.9.2019 16:59

Nokian Renkaat ilmoitti viime torstaina käynnistävänsä yt-neuvottelut, jotka koskevat 500:aa työntekijää ja toimihenkilöä. Arvioitu vähennystarve on noin 50 henkilöä. Yrityksen mukaan yt-neuvotteluiden taustalla on Euroopan auto- ja rengasmarkkinoiden heikko kehitys.

Yt-ilmoituksen jälkeen Nokian Renkaiden työntekijät aloittivat lakon, jonka myötä koneet ajettiin alas muutamassa tunnissa siten, että viimeiset työntekijät lähtivät tehtaalta torstaina kello 14 mennessä.

Työntekijät palasivat maanantaiaamuna takaisin työpaikalle. Nokian Renkaiden pääluottamushenkilö Petri Sorvali kertoo. että työt alkoivat aamuseitsemältä ja töitä jatkettiin siitä mihin ne torstaina iltapäivällä jäivät.

–Normipäivä. Siitä jatkettiin mihin jäätiin. Ei mitään dramatiikkaa, Sorvali kommentoi maanantaina iltapäivällä.

Sorvalin mukaan tunnelma tehtaalla on kuitenkin alamaissa.

–Yleinen fiilis on tehtaalla huono. Sehän tässä on kaikkein ikävintä, että ihmisillä on jatkuva epätietoisuus, Sorvali sanoo.

Sorvali odottaa yt-neuvotteluista raskaita

Yt-neuvottelut koskevat Nokian Renkaiden Nokian tehtaan tuotantoa, kunnossapitoa sekä tuotantoon liittyvää koetoimintaa. Yt-neuvottelut eivät koske Nokian Raskaat Renkaat Oy:tä.

Vähintään kuusi viikkoa kestävät yt-neuvottelut käynnistyvät keskiviikkona. Sorvalin mukaan neuvotteluista ei tule helpot.

–Näitä tässä tuntuu nyt jatkuvasti piisaavan. Yt-neuvottelut eivät koskaan ole helppoja. Lomautuksien kanssa pystyy jotenkin elämään, mutta irtisanominen on aina aika lopullinen ratkaisu, Sorvali sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: