Husin Toimitusjohtaja vaatii: Espanjasta palaavat pakkokaranteeniin lentokenttähotelleihin – ”En halua, että se porukka lähtee tartuttamaan ihmisiä” - Uutiset - Aamulehti

Husin Toimitusjohtaja vaatii: Espanjasta palaavat pakkokaranteeniin lentokenttähotelleihin – ”En halua, että se porukka lähtee tartuttamaan ihmisiä”

Ylen A-Studiossa Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen vaatii hallitukselta toimia, joilla muun muassa Espanjasta palaavat suomalaisturistit asetetaan pakkokaranteeniin.

Juha Tuominen vaatii kovia otteita turistimatkalta palaaville suomalaisille.

27.3.2020 7:40

Torstai-illan A-Studiossa keskusteltiin muun muassa Uudenmaan rajasta ja Suomen hoitohenkilökunnan jaksamisesta. Puheenaiheeksi nousi myös Helsinki-Vantaan lentokenttä ja sinne palaavat ulkomaille jumiin jääneet suomalaiset.

Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen vaati hallituksen asettavan Suomeen palaavat ihmiset pakkokaranteenin esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokenttähotelleihin.

– Jos turisteja erikseen haetaan Suomeen, niin heidät pitää asettaa karanteeniin, Tuominen parahti.

Tuomisen mukaan lentokenttähotellit ovat vain yksi vaihtoehto. Hän haluaa kotiin palaajien pysyvän kahden viikon ajan valvotuissa olosuhteissa.

– En halua, että se porukka lähtee tartuttamaan ihmisiä, Tuominen jyrähtää

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ei suostunut myöntämään suoraan, onko hallitus tekemässä tällaista päätöstä. Hallituksen keskellä on kuulemma keskusteltu pakkokaranteenin mahdollisuudesta, mutta Henriksson ei uskaltanut sanoa suoraan, onko tällaista päätöstä suoraan tehty.

– Se ei kuulu oikeusministerin alaan, Henriksson sanoo.

Henriksson myönsi käyneensä lentokenttäkaranteenista keskustelua juuri ennen lähetystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos