Synnytyssairaala Naistenklinikka evakuoitiin tulipalon vuoksi, kukaan ei loukkaantunut: "Siinä mielessä homma on mennyt hyvinkin rauhallisesti" - Uutiset - Aamulehti

Naistenklinikalla hoidetaan vain kiireellisiä tapauksia toistaiseksi tulipalon takia, poliisi ei epäile rikosta – Lähes 70 perhettä evakuoitiin

Helsingin Naistenklinikalla syttyi sunnuntaina tulipalo, minkä takia sairaalasta evakuoitiin potilaita muihin sairaaloihin.

Tältä näytti Naistenklinikan katon yllä sunnuntai-iltana.

11.8.2019 20:52 | Päivitetty 12.8.2019 10:38

Evakuoitujen joukossa oli sekä aikuisia että vastasyntyneitä vauvoja. Kaikkiaan evakuoituja perheitä oli lähes 70.

Helsingin poliisilaitos kertoi, että se selvittää palon syttymissyytä.

– Kyseessä on palonsyyn tutkinta. Poliisi ei siis epäile asiassa rikosta. Poliisin tiedossa ei ole, että palosta olisi aiheutunut henkilövahinkoja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta kertoo poliisin tiedotteessa.

– Palonsyyn tutkijat ovat vasta lähdössä tapahtumapaikalle, joten tässä vaiheessa meillä ei ole varmuutta palon syttymissyystä.

Jälkisammutustyöt ja osastojen tuulettaminen jatkuivat Naistenklinikalla pitkälle iltaan. Tulipalo syttyi sairaalan jätehuoneessa puoli seitsemän aikaan illalla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) tiedotti maanantaiaamuna, että synnyttäjät ohjataan pääsääntöisesti muihin synnytyssairaaloihin. Naistenklinikalla hoidetaan HUSin mukaan vain riskisynnytykset ja kiireelliset gynekologiset leikkaukset. Tämän lisäksi HUS toivoo synnyttäjiä soittamaan sairaalaan ennen kotoa lähtemistä.

–  Tulipalolla on vaikutusta toimintaamme, mutta turvaamme kiireellisten potilaiden hoidon. Joitakin hoitojen siirtoja joudumme valitettavasti nyt alkuviikosta tekemään, kertoo osastonylilääkäri Mika Nuutila Naistenklinikalta tiedotteessa.

HUSin mukaan tulipalon takia maanantailta peruttiin muun muassa keisarinleikkauksia ja synnytysten käynnistämisiä. HUS on ollut yhteydessä potilaisiin, joita peruutukset koskevat.

Tulipalo syttyi jätehuoneessa, joka sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. HUSin mukaan viisi palopaikan yläpuolella olevaa osastoa on poissa käytöstä kokonaan tai osittain.

Päivitys 12.8.2019 kello 10.36: Päivitetty juttua kauttaaltaan poliisin tiedoilla ja HUSin maanantaiaamuna kertomilla tiedoilla.

Savu näkyi Naistenklinikalta kaupungin yli.

Palon jälkisammutustyöt ja savunpoisto jatkuivat pitkälle sunnuntai-iltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos