Valkoinen kenguru pomppi pitkin autotietä Ahvenanmaalla - Uutiset - Aamulehti

Aamulla töihin ajanut mies ei ollut uskoa silmiään: Ukkosta säikähtynyt Willy Wonka -kenguru pomppi auton vieressä Ahvenanmaalla – Iltapäivällä eläin saatiin kiinni nukutusnuolen avulla

”Eli jos joku kaipaa valkoista kenguruaan tai tietää mistä se on peräisin, niin kerrohan siitä mieluusti poliisille”, Ahvenanmaan poliisi kyselee tiedotteessaan.

Ohikulkija kuvasi valkoisen kengurun pomppimassa Hammarlandsvägenillä.

9.8.2019 11:45 | Päivitetty 9.8.2019 15:23

Ahvenanmaalla vapaana pitkin ajotietä pomppinut kenguru on saatu kiinni alkuiltapäivästä, kertoo Ahvenanmaan poliisi. Paikallisen Ålands Radion mukaan eläintä ammuttiin kiinnioton yhteydessä nukutusnuolella.

Vapaana loikkinut kenguru tuli viranomaisen tietoon, kun Ahvenanmaan poliisi sai varhain perjantaiaamuna erikoisen puhelun. Siinä ilmoittaja kertoi valkoisesta kengurusta, joka pomppii pitkin Hammarlandsvägeniä.

– Eikä mikä tahansa kenguru, vaan valkoinen kenguru, Ahvenanmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

– Eli jos joku kaipaa valkoista kenguruaan tai tietää mistä se on peräisin, niin kerrohan siitä mieluusti poliisille.

Poliisi täsmentää tiedotteessaan, että ”ilmoittaja kertoi olevansa selvinpäin”. Partio myös kävi paikalla toteamassa, että havainto pitää paikkansa.

Tallentui videolle

Poliisin Facebook-jaossa on Ahvenanmaalla asuvan miehen kuvaama video, jossa toden totta loikkii — ei sen enempää eikä vähempää –  kuin valkoinen kenguru.

– Sitä näkee paljon eläimiä, kun ajelee töihin viiden, kuuden aikaan aamuisin. Ei siinä mitään ihmeellistä. Mutta ajaapa valkoisen kengurun vieressä Ahvenanmaalla. Sitä en olisi uskonut! mies kirjoittaa päivityksessään ruotsiksi.

Ylen mukaan kyseessä on Therese Söderbergin omistama kenguru, nimeltään Willy Wonka. Omistajan mukaan eläin oli säikähtänyt ukkosta ja on edelleen karkuteillä.

– Se on hypännyt aitauksen yli ja juossut noin 20 kilometriä Långträskiin Hammarlandissa. Se on ilmeisesti säikähtänyt öistä ukkosta, Söderberg kertoo Ålands radiolle.

Nya Åland -lehden haastatteleman Söderbergin mukaan kenguru on ollut Ahvenanmaalla vasta pari viikkoa. Hän kertoo ostaneensa sen kasvattajalta Ruotsista.

Söderbergin mukaan eläimen kiinniottaminen ei tule olemaan helppoa, sillä se juoksee jopa 70 kilometriä tunnissa ja osaa hypätä korkealle.

Lisäisys 9.8.2019 kello 12.01: Juttua täydennetty Nya Ålandin tiedoilla.

Juttua täydennetty 9.8.2019 kello 15.15: Lisätty tieto kengurun kiinnijäämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: