Näin paljon eri lämmitysmuotoihin vaihtaminen maksaa - Uutiset - Aamulehti

Öljylämmityksestä luopujille tuhansien eurojen tuki valtiolta – vertailimme neljä korvaavaa vaihtoehtoa: näin paljon eri lämmitysmuotoihin vaihtaminen maksaa

Uusi 30 miljoonan euron avustuspotti on tarkoitettu pientaloille, joissa öljy tai muut fossiiliset polttoaineet eivät jää osaksi lämmitysjärjestelmää. Öljylämmityksen päivittäminen voi säästää ympäristön lisäksi rahaa, jos öljyn hinta kipuaa takaisin lukemiin ennen koronakriisiä.

Syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajille alettiin myöntää avustusta öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään kaukolämpöön, maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun.

7.9.2020 6:24 | Päivitetty 7.9.2020 7:12

Jos pientalon öljylämmitysjärjestelmän vaihtaa kestävämpään lämmitysmuotoon, valtio voi kustantaa energiaremontista jopa puolet.

Syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajille alettiin myöntää avustusta öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään kaukolämpöön, maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2 500 eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut