Altistumisepäily koronavirukselle Orvokin päiväkodissa Nokialla - Uutiset - Aamulehti

Korona-altistumisepäily Orvokin päiväkodissa Nokialla – noin 50 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin

Orvokin päiväkodissa Nokialla on todettu mahdollisia altistumisia korona-infektiolle. Varotoimena karanteeniin on asetettu kymmeniä lapsia ja henkilökuntaa.

Nokian johtavan ylilääkärin Katja Ylitolvan mukaan Orvokin päiväkodissa on asetettu noin 50 henkilöä karanteeniin mahdollisen koronavirusaltistumisen vuoksi. Arkistokuva Ylitolvasta on otettu elokuussa 2020.­

28.10.2020 17:01 | Päivitetty 28.10.2020 17:04

Aamulehti

Nokian Orvokin päiväkodissa on todettu mahdollisia altistumisia korona-infektiolle. Tämän takia osa päiväkodin lapsista ja henkilökunnasta on asetettu karanteeniin kymmenen päivän ajaksi.

Muiden osalta päiväkotitoiminta jatkuu Orvokin päiväkodissa normaalisti.

Nokian johtavan ylilääkärin Katja Ylitolvan mukaan karanteeniin on asetettu kaikkiaan noin 50 henkilöä. Hän kuitenkin alleviivaa, että kyse on varotoimenpiteestä, koska päiväkoti-ikäisten lasten ikäryhmässä altistumisketjuja on vaikeampi jäljittää.

– Vanhempien ei kannata huolestua tästä ylenmäärin. On hirveän haastavaa tässä ikäryhmässä määritellä, mikä on altistumista tai mahdollista altistumista, Ylitolva sanoo.

Nokialla tapahtui joukkoaltistuminen myös edeltävällä viikolla. Altistuminen sattui Nokian Kankaantaan alakoulussa ja sen vuoksi osa oppilaista ja opettajista asetettiin karanteeniin.

Ylitolva ei ota kantaa siihen, liittyykö Orvokin päiväkodin mahdollinen altistuminen Kankaantaan koulun tapaukseen. Hän ei myöskään kommentoi, mistä päiväkodin mahdollinen altistumisketju on saanut alkunsa tai onko jollain päiväkodin lapsista tai henkilökunnan jäsenistä todettu koronavirustartunta.

– Tähän en kommentoi ollenkaan, Ylitolva vastaa kysymykseen mahdollisesta päiväkodin sisällä todetusta tartunnasta.

– Yleisesti voidaan sanoa, että kyllähän tämmöisiä karanteeneja tulee ajoittain, kun eletään tällaisia poikkeusoloja. Siinä ei ole mitään yllättävää, varsinkin kun ollaan näin isossa kaupungissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?