Avi ärähti syrjinnästä: Sisäilmasairaat lapset jätettiin luokkaretkeltä Ulvilassa - Uutiset - Aamulehti

Sisäilmasairaat lapset jätettiin pois luokkaretkeltä, viranomainen ärähti syrjinnästä – Sivistysjohtaja: "Toivon, että asian kanssa pystytään elämään hengissä"

Muut oppilaat lähtivät luokkaretkelle Mänttään Serlachius-museoihin, sisäilmasairaat eivät päässeet mukaan. Aluehallintovirasto joutui muistuttamaan sivistysjohtajaa, Ulvilan Friitalan koulun rehtoria ja opettajia perustuslaista.

Matka suuntautui Mänttään Serlachius museoihin, joista kuvassa Gösta-museo.

1.4.2019 13:50 | Päivitetty 1.4.2019 13:50

Ulvila

Aluehallintovirasto on joutunut huomauttamaan harvinaisesta syrjintätapauksesta, jossa kahdeksan väistötiloihin siirtynyttä sisäilmaherkkää oppilasta oli jätetty pois muiden lasten matkalta Mänttään Serlachius-museoihin.

Vanhempien kantelun mukaan kevätretki järjestettiin Ulvilan Friitalan koulun 5-luokkalaisille viime huhtikuussa. Retkestä ei kuitenkaan informoitu väistötilassa olleita kahdeksaa oppilasta tai heidän vanhempiaan. Myöskään rehtorin Wilmaan laittamassa viikkotiedotteessa ei ollut mainintaa retkestä, vaikka se oli ilmoitettu sivistysjohtaja Kimmo Vepsälle koulun lukuvuoden työsuunnitelmaan.

Aluehallintovirasto katsoi, että väistötiloihin terveydentilansa takia siirrettyjä kahdeksaa oppilasta syrjittiin ja heidät jätettiin eriarvoiseen asemaan muihin 5. luokkien oppilaisiin nähden.

Aluehallintovirasto muistuttikin "vastaisen varalle " Ulvilan sivistysjohtaja Kimmo Vepsää ja Friitalan koulun rehtoria sekä opettajia perustuslaista ja yhdenvertaisuuslaista.

Perustuslain mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttyä syytä asettaa eri asemaan terveyteen liittyvän syyn perusteella. Yhdenvertaisuuslain mukaan ketään ei saa syrjiä terveydentilaan liittyvän syyn perusteella. Niin ikään aluehallintovirasto muistutti perusopetuslaista ja perusopetusasetuksesta.

Sivistysjohtaja Kimmo Vepsän mukaan kyseessä oli kaikille tarkoitetun kevätretken sijaan opintomatka, jossa ei ollut mahdollisuutta kaikkien oppilaiden tasa-arvoiseen kohteluun.

– Serlachius-säätiö tarjosi maksuttoman bussikuljetuksen ja liput museoihin. Linja-autoja oli vain yksi, joten kaikki eivät olisi mahtuneet mukaan. Aluehallintoviraston ratkaisussa puhutaan kevätretkestä, mutta kyseessä oli opintomatka.

Eikö opintomatkamahdollisuuttakin olisi pitänyt tarjota väistötiloissa olleille oppilaille?

– En ole ihan varma oliko mahdollisuutta tarjottu. Suuressa kuvassa toivon, että asian kanssa pystytään elämään hengissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos