Brexit-hätäkeskustelun irvikuvaksi nousi istuntosalissa makoillut konservatiivipoliitikko - House-sarjan tähti pöyristyi - Uutiset - Aamulehti

Istuntosalissa makoilleesta konservatiivipoliitikosta tuli brexit-hätäkeskustelun irvikuva: ”Tämä on röyhkeintä ja sietämättömintä mitä olen koskaan nähnyt"

Jacob Rees-Mogg on yksi kovan brexitin näkyvimmistä kannattajista.

Jacob Rees-Mogg otti rennosti Britannian parlamentin brexitiä koskevassa hätäkeskustelussa.

4.9.2019 13:54

Tiistainen brexit-hätäkeskustelu Britannian parlamentin alahuoneessa oli raivokas, eikä raivo laantunut keskiviikkonakaan. Sosiaaliseen mediaan levisi istuntosalista video- ja kuvamateriaalia, joka oli kaikkea muuta kuin mairittelevaa.

Eniten keskustelua aiheutti valokuva upporikkaasta patakonservatiivista Jacob Rees-Moggista.

Valokuvassa kovan brexitin äänekkäänä kannattajana tutuksi tullut Rees-Mogg makoilee kaikessa rauhassa istuntosalin penkissä. Ylimieliseltä haiskahtava asento herätti brexit-sirkukseen kyllästyneet britit ennennäkemättömään irvailuun Twitterissä.

– Mukava nähdä, että Jacob Rees-Mogg ottaa tämän kaiken niin kovin vakavasti.

– Sopimukseton brexit tulee maksamaan joka ikiselle brittiperheelle viikossa 40 puntaa. Jacob Rees-Mogg kuittasi viime vuonna 7 miljoonaa puntaa ulkomaisista hedgerahastoistaan. Mitä murehtimista hänellä on brexitin suhteen? Ei näemmä mitään.

– Valokuva, johon tiivistyy Jacob Rees-Moggin koppavuus ja ajatus toimintansa oikeutuksesta. Tämä pitäisi painaa jokaisen punaisen bussin kylkeen.

Ihmettelijöihin liittyi Twitterissä myös näyttelijä Hugh Laurie.

– Jacob Rees-Mogg makoilemassa istuntosalin etupenkissä hätäkeskustelun aikana on röyhkeintä ja sietämättömintä mitä olen koskaan nähnyt.

Salissakin suututtiin

Ress-Mogg sai vihaa niskaansa myös istuntosalissa olleilta oppositioedustajilta.

– Nouse ylös! he huusivat konservatiivipoliitikolle.

Vihreän puolueen puheenjohtaja Caroline Lucas puolestaan sanoi Rees-Moggille, että tämän kehonkieli äänestyksen aikana on ollut sekä parlamenttia että Britannian kansaa halventavaa.

Rees-Mogg nousi makuuasennostaan vasta, kun tiistaisen äänestyksen tulos selvisi.

Äänestyksessä oppositio sai enemmistön, eli oppositio ottaa parlamentin asialistan haltuunsa. Keskiviikkona parlamentti äänestää lakiesityksestä, joka pakottaisi pääministeri Boris Johnsonin anomaan Euroopan unionilta lisäaikaa brexitille.

Näillä näkymin Britannia eroaa EU:sta lokakuun 31. lokakuuta. Jos Britannia anoisi ja saisi Euroopan unionilta lykkäystä brexitille, ero tulisi voimaan ensi vuoden tammikuun lopussa.

Tähän mennessä Johnson on vakuuttanut, ettei aio pyytää EU:lta brexitin lykkäystä. Johnsonille mieluisampi vaihtoehto olisi ennenaikaisten vaalien järjestäminen, mutta pääministeri tarvitsee myös vaaliaikeelle parlamentin kahden kolmasosan enemmistön suostumuksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut