Kohua herättäneet sähköpotkulaudat ovat nyt tulleet Tampereelle – meneekö pysäköinti yhtä holtittomaksi kuin Helsingissä? - Uutiset - Aamulehti

Kohua herättäneet sähköpotkulaudat ovat nyt tulleet Tampereelle – meneekö pysäköinti yhtä holtittomaksi kuin Helsingissä?

Sähköpotkulaudat parkissa Tampereen Satakunnankadulla.­

21.5.2019 9:27 | Päivitetty 21.5.2019 13:08

Aamulehti

Saksalainen Tier-sähköpotkulautayritys ehti ensimmäisenä. Sen vuokrattavat sähköpotkulaudat ilmestyivät Tampereen katukuvaan tiistaina aamulla.

Yhtiö ilmoittaa tuoneensa Tampereella 200 sähköpotkulautaa. Niitä vuokrataan yhtiön älypuhelimeen asennettavan sovelluksen avulla.

Myös ruotsalainen Voi on ilmoittanut haluavansa laajentaa toimintaansa Tampereelle. Kummatkin yhtiöt ovat keväästä lähtien toimineet Helsingissä.

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi laitteiden käytön pelisäännöt viime viikolla. Niillä on ajettava kuin polkupyörillä. Jalkakäytävällä niillä ei saa ajaa.

Potkulaudat ovat herättäneet paljon keskustelua esimerkiksi Helsingissä, jossa ne otettiin käyttöön tänä kevään. Pariisi on uhannut kieltää sähköpotkulaudat, koska holtittomaan pysäköintiin on hermostuttu.

Kevään mittaan ihmiset ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa kuvia Helsingissä erikoisesti pysäköidyistä laudoista.

Keskelle kulkuväylää parkkeerattu sähköpotkulauta voi aiheuttaa kompastumisia ja erityisen vaarallisia ne voivat olla näkövammaisille.

Helsingissä toimii jo kolme sähköpotkulautapalvelua tarjoavaa yritystä. Uusin yrityksistä on suomalainen Hoop. Helsingin Sanomien mukaan Hoop yrittää helpottaa lautojen pysäköintiongelmaa ohjaamalla pysäköimään määrätyille alueille.

Päivitetty 21.5.2019 kello 10:23. Lisätty twiitit ja kohdat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?