Suora lähetys palopaikalta – suuri kerrostalo palaa Porin keskustassa - Uutiset - Aamulehti

Asunnot säilyivät hyvässä kunnossa Porin kerrostalopalossa: ”Voi olla, että asukkaat pääsevät muuttamaan takaisin hyvinkin pian”

Keskuskartanon katon annetaan palaa loppuun.

16.5.2019 7:18 | Päivitetty 16.5.2019 12:26

Pori

Pelastuslaitos on sammuttanut aamuun asti porin keskustassa riehunutta suurta tulipaloa. Päivystävän palomestarin mukaan paikalla on yhä kolme yksikköä, jotka tekevät katolla ja ullakkokerroksessa raivaustöitä.

Neljä ihmistä loukkaantui palossa ja heidät vietiin sairaalaan. Loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa.

Asuinhuoneistot eivät ole pelastuslaitoksen mukaan juuri vaurioituneet, mutta asunnoissa on savuhaittoja. Palomestarin mukaan palon syttymissyystä ei ole tietoa. Poliisi tutkii asiaa.

–Asunnot ovat korjauskelpoisia. Voi olla, että asukkaat pääsevät muuttamaan takaisin hyvinkin pian, kertoo päivystävä palomestari Tero Järvelä.

Pelastuslaitokselta ei osata arvioida, kuinka kauan jälkisammutus- ja raivaustöissä vielä menee, mutta varovainen arvio on, että puolenpäivän aikaan asukkaat pääsisivät pikaisesti käymään asunnoissaan noutamassa esimerkiksi tavaroitaan.

Paikalla oli keskiviikkoiltana yhteensä parikymmentä yksikköä. Satakunnan pelastuslaitos antoi Keskuskartanon palon palaa hallitusti itsekseen loppuun. Näin pyrittiin välttämään pahat vesivahingot. Järvelän mukaan talon asuinkerrokset ovatkin hyvässä kunnossa, pieniä vesivahinkoja lukuun ottamatta.

Savua ei enää näy

Palopaikalla aamulla olevan Satakunnan Kansan toimittajan Harri Vallinin mukaan kerrostalon läheisyydessä on rauhallista. Savua ei enää nouse, mutta ulkopuolelta katsottuna ullakkokerros näyttää tuhoutuneen täysin.

Savua tai höyryä muodostuu enää hyvin vähän. Rakennukseen ei kuitenkaan päästetä tänään ulkopuolisia.

– Piha aidataan ja paikalle tulee vartija, kertoo Keskuskartanon taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Majasaari.

Asukkaita oli jo aamutuimaan muutama kyselemässä sisäänpääsyä.

– Valitettavasti siitä joudutaan turvallisuussyistä kieltäytymään. Jo rakennuksen lähettyvilläkin on edelleen vaarallista, sillä katolta roikkuu palojätettä ja kattopeltejä, jotka voivat pudota alas.

– Toinen syy pääsykieltoon on onnettomuustutkinta.

Paikalla on edelleen pelastuslaitos, joka huolehtii mahdollisesti taloon jääneiden lemmikeiden evakuoinnista.

–  Parhaillaan tehdään töitä sähköjen saamiseksi liikerakennussiipeen, joka eri taloyhtiötä kuin Keskuskartano, mutta samoissa sähköjärjestelmissä.

Videokooste paljastaa, kuinka rajusta palosta oli kyse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut