Yle: Poliisi otti Onni Sarmasteen kiinni - Uutiset - Aamulehti

Poliisi otti Onni Sarmasteen kiinni – varoja takavarikoitu 2,7 miljoonan euron edestä, myös kaksi arvoautoa poliisin haltuun

Keskusrikospoliisi tutkii Huoltovarmuuskeskuksen epäonnistuneita suojavarustehankintoja.

Pikavippiyrityksistä tunnetuksi tullut Onni Sarmaste on itse sanonut, että häneltä on jäädytetty varoja 2 miljoonan euron edestä.

22.4.2020 15:31

Poliisi kertoo takavarikoineensa yhteensä noin 2,7 miljoonan euron arvosta varoja, jotka jäädytettiin Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) suojainkauppojen yhteydessä huhtikuun alkupuolella. Poliisi on myös tänään pidättänyt asiassa yhden rikoksesta epäillyn.

Jäädytettyjen varojen lisäksi poliisi on takavarikoinut rikoksesta epäillyltä kaksi arvoautoa.

Poliisi ei ole kertonut epäillyn henkilöllisyyttä julkisuuteen, mutta Onni Sarmaste on itse kertonut, että häneltä on jäädytetty varoja yli kahden miljoonan edestä. Krp:n rikostarkastaja Tomi Taskila vahvistaa, että kiinniotto, jäädytykset ja takavarikot liittyvät yhteen ja samaan henkilöön.

– Krp:n Rahanpesun selvittelykeskuksen jo viime viikolla tekemien jäädytystoimien ansiosta pääsimme takavarikoimaan pääosan rikoshyödyksi epäillyistä varoista nopeasti, kertoo Taskila Keskusrikospoliisista tiedotteessa.

Esitutkinnassa selvitetään HVK:n ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältöä ja sitä, vastasiko toimitus näiden sopimusten sisältöä.

– Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat tällä hetkellä muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu. Tutkinta jatkuu seuraavaksi esimerkiksi kuulusteluilla ja muun todistelun keräämisellä, Taskila sanoo tiedotteessa.

Keskusrikospoliisi on tehnyt asiassa tiivistä yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Keskusrikospoliisi tutkii Huoltovarmuuskeskuksen epäonnistuneita suojavarustehankintoja.

HVK teki tutkintapyynnön keskusrikospoliisille. Krp ilmoitti perjantaina aloittavansa esitutkinnan, koska asiassa on syytä epäillä rikosta. Rikosnimikkeenä on tässä vaiheessa ainakin törkeä petos.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: