Pirkanmaalla kadonnut "pelokas" mies oli Tampereen ruusumurhaaja - Uutiset - Aamulehti

Pirkanmaalla eilen kadonnut mies on syyllistynyt aiemmin murhaan – sai vanhemmalta naiselta pakit ja surmasi vuonna 2011

Syyntakeeton henkirikollinen oli kateissa noin 10 tuntia.

9.1.2020 8:24

Pirkanmaalla keskiviikkona 8. tammikuuta kadonnut, Tampereen keskustasta löydetty 37-vuotias mies on vuonna 2011 tehdystä henkirikoksesta tuomittu murhaaja.

Poliisi julkaisi keskiviikkona iltapäivällä varsin tavanomaisen katoamisilmoituksen, jossa kerrottiin miehen ulkoisista tuntomerkeistä ja arasta, pelokkaasta käytöksestä. Poliisi ei varoittanut miehen rikostaustasta. Kansalaisia ohjattiin soittamaan havainnoista suoraan hätänumeroon 112, mikä on yleinen toimintatapa, jos henkilö on vaaraksi itselleen tai muille tai ei pysty huolehtimaan itsestään.

Lyhyen jatkotiedotteen mukaan mies tavoitettiin Tampereelta myöhemmin keskiviikkona yleisövihjeiden perusteella. Poliisi ei kommentoinut asiaa enempää keskiviikkoiltana.

Kohdehenkilö on tuomittu syyntakeettomana heinäkuun 24. päivänä 2011 tehdystä murhasta. Vankilan sijasta mies passitettiin tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Murhaan johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun mies ihastui 28-vuotiaana selvästi itseään vanhempaan naiseen. Tuomittu tapasi 49-vuotiaan uhrinsa ravintolassa kesäkuun alussa. Mies tapaili naista, mutta osapuolilla oli eri käsitys suhteen laadusta. Tuomittu antoi naiselle kukkia ja runoja, mutta tuli torjutuksi.

Raju omistushalu

Uhrilla oli miesystävä, ja tieto siitä sai tuomitun raivoihinsa. Mies hankki useita puukkoja ja vasaran ja lähti naisen asunnolle keskustelemaan kaksikon väleistä. Kun nainen kertoi asiallisesti, että miehellä ei ole lupaa jäädä hänen luokseen yöksi, veriteko tapahtui. Tuomittu puukotti uhria useaan kertaan ja alkoi sitten lyödä häntä vasaralla päähän.

Miehellä oli kassissaan myös ruusu.

Tuomittu määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Mies selitti tekoaan sillä, ettei halunnut kenenkään muunkaan saavan naista omakseen. Tuomittu soitti myöhemmin itse hätäkeskukseen ja tunnusti surmanneensa uhrin.

Teossa oli mukana suunnitelmallisuutta, ja tekijä osoitti väkivallallaan muutakin murhan tunnusmerkistöön kuuluvaa, kuten sitkeää surmaamispyrkimystä ja erityistä julmuutta.

Murhaaja oli keskiviikkona kateissa tai karkuteillä noin kymmenen tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: