Barack Obama kehottaa torjumaan vihan ilmapiiriä ruokkivan kielen ja tuomitsemaan muita ihmisiä demonisoivat johtajat - Uutiset - Aamulehti

Barack Obama kehottaa torjumaan vihan ilmapiiriä ruokkivan kielen ja tuomitsemaan muita ihmisiä demonisoivat johtajat

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama otti Twitterissä kantaa viikonlopun joukkosurmiin.

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama tuomitsee vihaa lietsovan kielenkäytön Twitterissä julkaisemassa kannanotossaan, jonka lähtökohtana ovat viikonloppuna Yhdysvalloissa tapahtuneet joukkoampumiset.

6.8.2019 6:49

Twitterissä julkaisemassa kannanotossaan Obama kehottaa amerikkalaisia torjumaan johtajien puheet, jotka ruokkivat pelon ja vihan ilmapiiriä tai jotka normalisoivat rasistisia kannanottoja.

Obama tuomitsee kirjoituksessaan johtajat, joiden mielestä Yhdysvallat kuuluu vain tietynlaisille ihmisille.

–  Johtajat, jotka demonisoivat niitä, jotka eivät näytä samalta kuin me, tai jotka antavat ymmärtää, että toiset ihmiset, mukaan lukien maahanmuuttajat, uhkaavat elämäntapaamme, Obama kirjoittaa.

Ex-presidentti sanoo, että sellaisella kielellä ei ole sijaa Yhdysvaltain politiikassa eikä julkisessa elämässä.

–  Hyvää tahtovien amerikkalaisten valtavan enemmistön, johon kuuluu ihmisiä kaikista roduista ja uskoista ja poliittisista puolueista, on aika sanoa tämä – selkeästi ja yksiselitteisesti.

Jos upotus ei näy, Obaman julkaiseman lausunnon voi käydä katsomassa täältä.

Maanantain kannanotto on Obamalle harvinainen ulostulo sen jälkeen, kun hänen virkakautensa päättyi tammikuussa 2017. Hän on välttänyt ottamasta kantaa päivänpoliittisiin asioihin ja pidättäytynyt kommentoimasta Donald Trumpin toimia.

Vaikka Obama ei lausunnossaan mainitse Trumpia sanallakaan, monien mukaan ei ole epäilystäkään, kenestä Obama kirjoittaa.

Kirjoituksessaan Obama muistuttaa lisäksi, että Yhdysvallat ei ole täysin voimaton joukkoampumisten suhteen, vaan lainsäädännön avulla ainakin osa aseilla tehdyistä joukkomurhista voitaisiin estää.

Viikonloppuna Teksasin El Pasossa ja Ohion Daytonissa tehdyissä iskuissa kuoli yli 30 ihmistä. Lisäksi kymmeniä loukkaantui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut