Valkeakoski: hallitus esittää sosiaali- ja terveyslautakunnan erottamisen valmistelua - Uutiset - Aamulehti

Sosiaalisessa mediassa ennen aikojaan julkaistut päätökset saattavat johtaa lautakunnan erottamiseen Valkeakoskella - ”Kyse on pelisäännöistä”

Valtuustolle esitetään tilapäisen valiokunnan perustamista sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä sen yksilöhuoltojaoston erottamiseksi.

Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen sanoo, että kyse on sovittujen pelisääntöjen noudattamisesta.

3.12.2019 10:05

Valkeakoskella on syntynyt luottamuspula, jonka seurauksena voi olla sosiaali- ja terveyslautakunta sekä sen yksilöhuoltojaoston erottaminen kesken kauden. Kaupunginhallitus esittää ensi maanantaina valtuustolle tilapäisen valiokunnan perustamista tutkimaan asiaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen (sd.) sanoo, että toimielinten päätöksistä on ollut tietoja sosiaalisessa mediassa ennen kuin päätös on julkinen. Hänen mukaansa kyse on yhteisten pelisääntöjen noudattamisesta.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan pöytäkirjat ovat pääosin julkisia. Pöytäkirja on julkinen, kun se on tarkastettu. Lautakuntien kokoukset eivät ole julkisia. Pöytäkirjoista käy ilmi tehty päätös ja äänestykset.

Yksilöjaostossa käsitellään henkilöihin liittyviä asioita, ja sen päätökset ovat julkisia vain asianosaisille, jotka saavat päätöksestä pöytäkirjanotteen.

Jos lautakunnan pöytäkirjat kuitenkin tulevat julkisiksi, niin mitä merkitystä asioiden kertomisella on ennen virallista julkisuutta, kun kuitenkin asiat tulevat julkisiksi?

– On kysymys pelisäännöistä ja luottamuksesta. Kaikkialla on pelisäännöt siitä, miten käyttäydytään, myös politiikassa, Järvinen sanoo.

Valtuusto käsittelee valiokunnan perustamista maanantaina. Se voi joko päättää perustaa valiokunnan tai ei. Jos valiokunta perustetaan se tutkii asian tekee valtuustolle esityksen toimenpiteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos