Oikaisu: Aamulehden paperilehden etusivulla virheellinen tehtävä, tässä oikea ja korjattu tehtävä - Uutiset - Aamulehti

Oikaisu: Aamulehden paperilehden etusivulla virheellinen tehtävä, tässä oikea ja korjattu tehtävä

Sunnuntaina 11. elokuuta julkaistun Aamulehden paperilehden etusivulla julkaistussa tehtävässä on virhe. Ruudukon toisiksi alimman rivin kolmannen ruudun vasemmalta lukien kuuluisi olla valkoinen. Lisäksi kolmanneksi alimman rivin ensimmäisen ruudun tulisi olla valkea. Etusivulla ne olivat sinisiä.

Aamulehden etusivulla oli virheellinen tehtävä sunnuntaina 11. elokuuta. Oikealla kuvassa korjattu tehtävä.

11.8.2019 12:43 | Päivitetty 11.8.2019 16:26

Aamulehti julkaisi sunnuntaina laajan suomalaista peruskoulua koskevan juttupaketin. Painetun lehden etusivun tehtävässä on virhe, samoin sivulla A12 olevassa tehtävän ratkaisussa. Näköislehteen virhe korjattiin sunnuntaina iltapäivällä.

Pahoittelemme toimituksen tekemää virhettä.

Tehtävässä ideana on värittää ruudukko punaisella ja sinisellä. Millään vaaka-, pysty- tai vinorivillä ei saa olla neljää samanväristä ruutua peräkkäin.

Oikeaoppinen tehtävä kuuluu matematiikan 1–6-luokkien Tuhattaituri-kirjasarjaan. Se on kuudesluokkalaisille suunnattu lisätehtävä, joka tukee ohjelmoinnillista ajattelua. Oppimateriaalin kustantaja on Otava.

Muokkaus 11.8.2019 klo 16.26: Lisätty tieto siitä, että virhe on korjattu näköislehteen sunnuntaina iltapäivällä.

Korjattu tehtävä. Tehtävänä on värittää ruudukko punaisella ja sinisellä. Millään vaaka-, pysty- tai vinorivillä ei saa olla neljää samanväristä ruutua peräkkäin.

Korjattu ratkaisu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos