Suomen erikoinen olutkulttuuri juontaa juurensa kuiviin kausiin maamme historiassa – yhä edelleen suomalaiset ovat keppanakansaa, mutta muutos on jo nähtävissä - Uutiset - Aamulehti

Suomen erikoinen olutkulttuuri juontaa juurensa kuiviin kausiin maamme historiassa – yhä edelleen suomalaiset ovat keppanakansaa, mutta muutos on jo nähtävissä

Suomalainen olutkulttuuri, jos sellaista edes oli, vääntyi 1900-luvulla erikoiselle jengalle. Sillä se jumittaa edelleen. Muutos on kuitenkin alkanut. Vastarintaliike suosii laatua, makuja ja sosiaalista nautiskelua. Toisaalta vanhojen olutpullojen etiketeissä on menneiden kesien nostalgista tunnelmaa. Muistatko vielä nämä?

Euran Kauttualla asuva Eero Rostedt kerää muun muassa olutpullojen etikettejä. Tämän jutun kuvat ovat hänen kokoelmastaan.­

18.7.2020 7:09

Helteisen terassin pöydällä odottaa 7 euroa maksanut puolen litran tuopillinen suomalaista perusbisseä. Ensimmäinen kulaus solisee kurkusta alas kuin raikas tunturipuro vanhassa olutmainoksessa. Aah, maistuipa se mainiolta.

Kolmannen samanlaisen vaiheilla voi herkistyä pohtimaan oluen olemusta ja sen nauttimisen tarkoitusta. Miksi suomalainen kaljakulttuuri on sellainen kuin on? Menikö se joissakin 1900-luvun käänteissä väärille raiteille tai tässä tapauksessa väärään kurkkuun?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?