Tuhansien eurojen arvoinen pala Keskustorin suihkukaivosta on kateissa kultajuhlien jälkeen – saa palauttaa ilman rangaistuksen pelkoa - Uutiset - Aamulehti

Tuhansien eurojen arvoinen pala Keskustorin suihkukaivosta on kateissa kultajuhlien jälkeen – saa palauttaa ilman rangaistuksen pelkoa

Arvokkaan suihkukaivon koristepalanen irtosi ilmeisesti MM-huumassa.

27.5.2019 16:27

MM-kultajuhlat äityivät sunnuntai-iltana Tampereella "suihkukaivon valtaukseen" Keskustorilla, ja nyt suihkukaivon yläkoristeista on todennäköisesti irronnut pala, jonka Tampere pyytää palauttamaan. 139 vuotta vanha suihkukaivo on kestänyt paljon juhlimista, mutta nyt hauras sinkkipatsas osittaa vanhuuden merkkejä.

– Tutkimme parhaillaan, onko pala koristeesta irronnut ja mahdollisesti jäänyt jonkun juhlijan mukaan. Jos se on jollain, pyydämme palauttamaan palasen Frenckellin palvelutoimistoon vaikka anonyymisti, ei tule rangaistusta. Koristepala saataisiin paikalleen ja säästyisi tuhansia euroja, kokoelma-amanuenssi Aki Silvennoinen kertoo.

Miksi arvokasta suihkukaivoa ei peitetty ennen MM-kultajuhlia?

– Kulta näytti niin epävarmalta ja peittäminen kuvulla ei tullut mieleen, Silvennoinen sanoo.

Suihkukaivo on Finlaysonin tehdasimperiumin silloisen omistajan Wilhelm von Nottbeckin lahjoittama Tampereen kaupungille 1880.

Suihkukaivo on sinkkiä ja se on peitossa loppusyksystä talven yli kevääseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos