Silja Europalta löytyi aamuyöllä kaksi vainajaa - Uutiset - Aamulehti

Nuorten suomalaisten ruumiit löytyivät eri aikaan ja eri hyteistä Tallink Siljalla – Tamperelaismatkustajat: Kukaan ei huomannut mitään poikkeavaa

Tallink Silja Europa -laivalta löytyi sunnuntaina aamuyöllä kaksi vainajaa.

Europa-laivasta löytyivät 25- ja 21-vuotiaan suomalaisen ruumiit. Kummassakaan ei ollut merkkejä väkivallasta ja poliisin mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa.­

20.10.2019 12:41 | Päivitetty 20.10.2019 17:44

Tallink Siljan Europa-laivalta löytyi aamulla kaksi kuollutta nuorta aikuista, kerrotaan Viron poliisista STT:lle. Poliisin tiedottajan Barbara Lichtfeldtin mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa. Alus oli aamulla Tallinnan satamassa.

Ensimmäinen ruumis, 25-vuotias nainen, löydettiin aamulla kello kolmen aikaan. Toinen ruumis, 21-vuotias mies, löydettiin viiden aikaan. He löytyivät eri hyteistä. Molemmat ovat Viron poliisin mukaan Suomesta. Heidät on lähetetty ruumiinavaukseen. Lichtfeldt kertoo, että tulosten saamisessa kestää viikkoja. Kuolleiden ruumiinavaus tehdään Virossa.

Tällä hetkellä poliisi ei epäile rikosta, mutta ruumiinavausten tulosten perusteella tutkinta voidaan tarvittaessa aloittaa. Ruumiissa ei ollut merkkejä väkivallasta.

–Jos ruumiinavauksessa paljastuu, että kuolinsyy ei ole luonnollinen, sitten tukimme tapauksen, sanoo Lichtfeldt.

Viron poliisi sai ilmoituksen kuolemista laivayhtiö Tallink Siljalta.

Helsingin poliisista kerrotaan STT:lle, ettei Tallinnan poliisista ole toistaiseksi otettu yhteyttä. Suomessa tutkinta kuuluu Helsingin poliisille.

Tallink Silja: Eivät matkustaneet samassa seurueessa

Myös Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvistaa tiedon kahden ruumiin löytymisestä STT:lle.

–  Olen saanut saman tiedon, Nöjd sanoo.

Nöjdin mukaan hänen tiedossaan ei ole, että tapaukset liittyisivät toisiinsa tai että nainen ja mies olisivat matkustaneet samassa seurueessa.

–  Meidän tiedon mukaan on sattumaa, että on kaksi tällaista tapausta. Poliisi osaa kertoa tästä tarkemmin, en tiedä, millaisia tutkimuksia he tekevät.

Nöjdin mukaan poliisi ei ainakaan aamuyöllä laivalla tuonut ilmi, että kuolemiin liittyisi rikosepäilyjä.

Risteilyalus pääsi lähtemään kohti Helsinkiä suunnitellusti tänään kello 12.30.

Kuolemista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kuolemista ei tiedoteta

Tallinnasta Helsinkiin sunnuntaina päivällä saapuneen Silja Europan matkustajille ei tiedotettu laivalla edellisenä yönä ilmenneistä kahdesta kuolemantapauksesta.

–  Näin tänään päivällä uutisissa tiedon laivalla kuolleista, kertoi tamperelainen Keijo Vierelä Silja Europan tultua Helsingissä Jätkäsaaren satamaan kello 16.

Hänen mukaansa aluksella ei huomannut paluumatkan tunnelmasta mitenkään, että siellä oli tapahtunut juuri jotain poikkeavaa.

Viron-matkalta palannut Ryan Doughty sai tiedon laivalla kuolleista vasta Helsingin satamassa.

–  Menin Silja Europalla myös Viron-suuntaan lauantaina illalla, eikä laivalla ole tiedotettu tapauksesta yöllä tai sunnuntaina paluumatkalla, niin ikään Tampereelta kotoisin oleva Doughty kertoi.

Doughty ei ollut havainnut mitään tavallisesta poikkeavaa Silja Europan meno- tai paluumatkalla.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoi STT:lle, että yhtiön aluksella tapahtuneesta kuolemantapauksesta ei yleensä tiedoteta muille matkustajille laivalla, jos se ei vaikuta muiden matkaan esimerkiksi laivavuoron myöhästymisenä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat