Oriveden kampus esittäytyy tammikuussa: nuoriso saanut jo uusia tiloja käyttöön, yksintanssijat myös vauhdissa - Uutiset - Aamulehti

Oriveden kampus esittäytyy tammikuussa: nuoriso saanut jo uusia tiloja käyttöön, yksintanssijat myös vauhdissa

Osuuskunnan jäsenmäärä on kasvanut jo lähes sataan. Hoitokuluja aiotaan leikata muun muassa lämmitystä pienentämällä.

Oriveden opiston kiinteistöt ja 3,5 hehtaarin tontti siirtyivät eurolla kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden haltuun syksyllä 2019.

18.12.2019 6:55 | Päivitetty 18.12.2019 10:09

Aamulehti

Koulutussuunnittelua, kulttuuritilaisuuksia, tilavuokrauksia, siivousta ja pieniä korjauksia. Tällaiseen luetteloon voi tiivistää kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden ensimmäiset kaksi ja puoli kuukautta.

Osuuskunta on hyväksynyt toimintasuunnitelman ja talousarvion ensi vuodelle ylimääräisessä osuuskuntakokouksessaan. Myös hallituksen jäsenissä tapahtui muutoksia osuuskunnan jäsenmäärän kasvettua jo lähelle sataa.

Ensi vuoden toimintasuunnitelmaa on työstetty eri työryhmissä, joissa mukana on ollut kolmisenkymmentä jäsentä. Jatkossakin viestintää, koulutusta, tapahtumia, talouden, markkinointia ja tilojen ylläpitoa koskevia asioita valmistellaan ja pitkälti toteutetaan ryhmien työnä.

Kaupunki vuokrasi nuorisotilaa kampukselta

Tiloihin ja toimintaan pääsee tutustumaan 11. tammikuuta, jolloin kampuksella pidetään avointen ovien tilaisuus työpajoineen ja tilaesittelyineen. Uudistetussa tilausravintolassa on tarjolla lauantailounas.

Oriveden kaupunki on vuokrannut entisistä Oriveden opiston rakennuksista nuorisotilaa, ja ensimmäiset orivesiläisnuoret ovat jo ehtineet niihin tutustuakin.

Lavistanssijat ovat aloittaneet toimintansa Klemetti-salissa.

Klemetin käytöstä sekä kokous- ja kurssitiloista on ollut osuuskunnan puheenjohtajan Reijo Kahelinin mukaan varsin runsaasti kysyntää. Sama koskee myös yritysten toimisto- ja muita tiloja sekä asuntoja, joiden vuokrasopimuksia jo tehdään.

Kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden haltuun siirtyneisiin Oriveden opiston tiloihin on osuuskunnan puheenjohtajan Reijo Kahelinin mukaan ollut runsaasti kiinnostusta.

Viralliset avajaiset maaliskuun lopulla

Oriveden villasukkajuoksun SM-kisojen jälkeiset villasukkatanssit järjestetään kampuksella ja ystävänpäivänä järjestetään osuuskunnan tukikonsertti.

Kampuksen virallisia avajaisia vietetään maaliskuun lopulla ja heinä-elokuun vaihteeseen kutsutaan koolle kaikki Oriveden opistossa joskus opiskelleet, opettaneet tai työskennelleet viettämään perinteisiä toveripäiviä.

Ensimmäinen viikonloppukurssi järjestetään kampuksella tammikuussa. Elokuun lopulle on sovittu Oriveden filosofiapäivät, jonka järjestelyistä vastaa Kriittisen korkeakoulun Tampereen toimintaryhmä. Tavoitteena on sekä kansanomaistaa filosofiaa että käydä tieteellistä keskustelua.

Kirjoittajakesälukio elokuun alussa

Elokuu alkaa kampuksella kurssien ryppäällä. Ensimmäinen Oriveden kirjoittajakesälukio järjestetään yhdessä Suomen kesälukioseuran kanssa.

Samaan aikaan kampuksella on kuvataiteen, musiikin ja kirjoittamisen muitakin kurssilaisia. Jo aiemmin heinäkuussa yhdistetään joogaa, räsymaton kudontaa ja kuvataidetta kuuden päivän mittaisella kurssilla.

Loppuvuodelle suunnitellaan Paasikiven linjaa ja toimintaa valottavaa seminaaria – onhan presidentti Paasikiven sukua vielä runsaasti Orivedellä.

Osuuskunnan taloutta pyritään rakentamaan ensimmäisenä toimintavuotena kestävälle pohjalle. Osuuskunta joutuu ottamaan lainaa, vaikka vuokra- ja toimintatuloja arvioidaankin kertyvän lähes 200 000 euroa.

Kiinteistönhoidon menoja pyritään vähentämään muun muassa lämmitystä ja vedenkulutusta pienentämällä.

Lue myös:

Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi on opiston uusi isäntä – Ahlman hyväksyi euron tarjouksen

Uusi yrittäjä aloittaa Oriveden opistolla: alkaa pyörittää ravintolaa ja majoitustoimintaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut