Kuopion kouluhyökkäyksen aikaan tuli toinen ilmoitus ammuskelusta. Se osoittautui vikahälytykseksi - Uutiset - Aamulehti

Poliisipartioita lähti vikahälytyksen takia väärään osoitteeseen Kuopion kouluhyökkäyksessä

Oppilaitoksesta soitettiin lähiomaiselle, joka soitti hätäkeskukseen.

2.10.2019 11:59 | Päivitetty 2.10.2019 13:42

Samaan aikaan kun poliisi sai ilmoituksen joukkosurmatilanteesta Savon ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermanissa, poliisille tuli toinenkin ilmoitus vastaavanlaisesta väkivaltatilanteesta Kuopiossa. Poliisin yleisjohtajana oppilaitoksen hyökkäyksessä toiminut komisario Sami Joutjärvi kertoi keskiviikkona Aamulehdelle, että hälytys johtui väärinkäsityksestä.

Kumpaankin kohteeseen lähti Joutjärven mukaan ”riittävästi” eli useita poliisipartioita. Vikahälytys ei kuitenkaan hänen mukaansa häirinnyt merkittävästi poliisin toimintaa oikeassa kohteessa kauppakeskus Hermanissa. Joutjärvi sanoi, että vikahälytys aiheutti hetken aikaa häiriötä lähinnä poliisin johtosuhteessa.

– Oppilaitoksesta oli joku soittanut omaiselleen, että kauppakeskuksessa sijaitsevalla kirpputorilla ammuskellaan, Joutjärvi kertoo.

Tämä omainen oli sitten soittanut hätäkeskukseen ja maininnut kirpputorin nimen. Sen niminen kirpputori oli kuitenkin aivan muussa osoitteessa, johon siis tehtiin hälytys ammuskelusta.

Joutjärvi ei osaa sanoa, mistä erehdys johtui. Erehtyikö soittaja kirpputorin nimestä, vai onko Kuopiossa kenties kaksi samannimistä kirpputoria?

Joutjärven mukaan on tavallista, että tämänkaltaisista tapauksista tulee useita ilmoituksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut