Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen parhaiten palkattuja toimitusjohtajia - Uutiset - Aamulehti

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen nousi yhdeksi parhaiten palkatuista toimitusjohtajista

Hille Korhonen 8-kertaisti palkkansa, palkkionsa ja etuutensa Nokian Renkaiden toimitusjohtajana verrattuna siihen, mitä hän ansaitsi Alkon toimitusjohtajana.

16.3.2019 16:39 | Päivitetty 16.3.2019 16:40

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen hyötyi taloudellisesti merkittävässä määrin siitä, että siirtyi Alkon toimitusjohtajan tehtävästä Nokian Renkaiden toimitusjohtajaksi kesällä 2017.

Korhosen palkka, palkkio ja etuudet olivat Alkossa 450 000 euroa vuonna 2016. Viime vuonna Korhonen sai siihen verrattuna palkkaa ja etuuksia kahdeksankertaisesti, eli 3,6 miljoonaa euroa, mikä on kuukausitasolla 300 000 euroa.

Summassa on luontoisedut sisältävä 690 000 euron rahapalkka, 410 000 euron tulospalkkio ja 2,5 miljoonan euron osakepalkkio.

Nokian Renkaiden palkka- ja palkkioselvityksen mukaan viime vuonna toimitusjohtaja Korhosen lisäeläkkeen kulu oli 132 000 euroa.

Korhonen nousee tuloillaan Suomen parhaiten palkattujen yritysjohtajien joukkoon, joskaan ei aivan kärkisijalle.

Yritysjohtajien kärki

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen palkittiin viime vuonna yhteensä 5,5 miljoonalla eurolla, johon sisältyi reilun miljoonan euron palkka, 1,4 miljoonan euron lyhyen ajan kannustimet sekä lähes kolmen miljoonan euron osakepalkkiot.

Viime vuonna maksut Pesoseen vapaaehtoiseen eläkejärjestelyyn olivat 923 000 euroa.

Koneen toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin palkat ja palkkiot nousivat viime vuonna reiluun neljään miljoonaan euroon.

Ehrnroothin peruspalkka oli 750 000 euroa, ja hänelle suoritettiin viime vuoden keväällä vajaan 3,2 miljoonan euron arvoinen osakepalkkio. Lisäksi hänelle on suoriteperusteisesti kertynyt 451 500 euroa bonusta vuodelta 2018. Ehrnroothin eläke määräytyy eläkelakien mukaisesti, eli hänellä ei ole yhtiön maksamaa lisäeläkettä.

Myös Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh sai viime vuonna palkkaa ja palkkiota yli neljä miljoonaa euroa, johon kuului muun muassa vajaan miljoonan euron palkka ja 2,4 miljoonan euron pitkäaikaiset kannustinpalkkiot. Lisäeläkkeen arvo oli 400 000 euroa.

Myös Nokian Rajeev Suri on todennäköisesti korkealla suomalaisfirmojen kovapalkkaisimpien johtajien joukossa. Nokia suunnittelee julkaisevansa ensi viikolla vuosikertomuksensa, jossa kerrotaan toimitusjohtajan viime vuoden palkkauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: