Lähes 350 matkustajaa odottaa pääsyä Thaimaasta Suomeen – Pakistanin ilmatilan sulkeminen vaikuttaa edelleen - Uutiset - Aamulehti

Lähes 350 matkustajaa odottaa pääsyä Thaimaasta Suomeen – Pakistanin ilmatilan sulkeminen vaikuttaa edelleen

Satojen matkanjärjestäjä Tuin asiakkaiden kotimatka Thaimaan Phuketista Suomeen viivästyi.

5.3.2019 12:33

Tuin paluulennon Thaimaan Phuketista piti lähteä Suomeen maanantaina kello 11.55, mutta lento siirtyi tiistai-iltaan. Koneen arvioitu lähtöaika on noin kello 18 paikallista aikaa. Lähes 350 matkustajan lennon myöhästyminen johtuu siitä, että jo Tuin lento Phuketiin oli myöhässä sunnuntaina. Koneen piti lähteä Helsingistä Phuketiin sunnuntaina kello 18.40, mutta toimitukseen yhteyttä ottaneen matkustajan mukaan lento oli siirretty lähtemään maanantaina kello 10.15.

Eräs kentällä ollut matkustaja kertoi saaneensa perusteluksi lennon siirtymiselle tiedon, että lentohenkilökunnan työaika oli venynyt liian pitkäksi. Toinen matkan pitkittymisestä harmistunut viestitti, että ”lento myöhässä 30 tuntia ja satoja ihmisiä jumissa Phuketin lentokentällä”.

Syynä Pakistanin tilanne

Tuin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen vahvistaa, että lento Phuketista Helsinkiin on viivästynyt. Hän kertoo, että siihen on syynä Pakistanin ilmatilan sulkeminen. Se on viivästyttänyt lentoja ja aiheuttanut lentojen uudelleen reitityksiä viime keskiviikosta alkaen.

–Tämä on sekoittanut myös miehistönkäytönsuunnitelman. Thaimaan lennot ovat jo lähtökohtaisesti pitkiä ja poikkeamat reiteissä vaikuttavat lentoaikaan, joka puolestaan vaikuttaa miehistön lepoaikoihin, hän toteaa.

Pakistanin ilmatila suljettiin viime keskiviikkona, kun Pakistan ja Intia olivat ampuneet alas toistensa hävittäjät. Ilmatila avattiin uudelleen maanantaina, mutta sulun aiheuttamat häiriöt voivat vielä näkyä lentoliikenteessä. Phuketista lähdössä olevat Tuin 347 asiakasta ovat tässä tilanteessa.

–Lento Phuketista Helsinkiin on viivästynyt, koska sinne saapuva lento Helsingistä on myöhässä, Aaltonen kertoo ja sanoo syynä tuohon viivästykseen olleen juuri ilmatilan sulkeminen. Hän kertoo, että asiakkaille on lähetetty tekstiviestit aikataulun muutoksesta.

Uusi lähtöaika tiistaina

Aaltonen arvioi, että lento pääsee lähtemään Suomeen tiistaina kello 18 paikallista aikaa eli kello 13 Suomen aikaa.

Matkustaja voi hakea korvauksia myöhästyneestä tai peruuntuneesta lennosta yleisten matkapakettiehtojen mukaisesti. Lentoyhtiön vastuut puolestaan määräytyvät EU-asetuksen 261/2004 perusteella. Aaltonen toteaa, että viivästymisen syy vaikuttaa korvauspäätökseen.

–Silloin kun syynä ovat poikkeukselliset olosuhteet, kuten esimerkiksi ilmatilan käyttöä koskevat rajoitukset, korvausvastuuta on rajoitettu, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut