Poliisi julkaisi Haagan puukotusepäillyn kuvan ja nimen - Uutiset - Aamulehti

Poliisi julkaisi Haagan puukotuksista epäillyn kuvan ja nimen

Kahta aikuista puukotettiin ja kolmelle lapselle aiheutettiin vammoja Haagassa Helsingissä sunnuntaina.

4.3.2019 17:14 | Päivitetty 4.3.2019 17:17

Poliisi on kiihdyttänyt etsintätoimiaan Haagassa tapahtuneessa puukotusjutussa. Törkeistä väkivaltarikoksista epäilty mies on edelleen karkuteillä, ja nyt poliisi on rikoksen selvittämiseksi julkaissut hänen nimitietonsa ja kuvansa.

Epäilty on nimeltään Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi. Mies on syntynyt vuonna 1985. Al-Hmedavi on poliisin mukaan 168 senttiä pitkä.

Hayder Abduljabbar Al-Hmedavia epäillään teräaseella tehdyistä törkeistä väkivaltarikoksista.

Esitutkintalaki mahdollistaa rikoksesta epäillyn kuvan julkaisemisen muun muassa, jos se on tarpeen rikoksen selvittämiseksi tai jos epäillystä on vaaraa ulkopuolisille. Jälkimmäisestä ei ole poliisin mukaan kyse.

Rikosylikomisario Jari Koski selittää poliisin ratkaisua.

–Poliisi on tähän mennessä tehnyt ja tekee edelleen laajoja etsintöjä epäillyn kiinni saamiseksi. Koska kyseessä on erittäin vakava rikosepäily, ja epäillyn tavoittaminen on välttämätöntä, voimme esitutkintalain perusteella poikkeuksellisesti julkaista rikoksesta epäillyn nimen ja kuvan, Koski arvioi tiedotteessa.

Miestä epäillään murhan yrityksestä, tapon yrityksestä ja kolmesta pahoinpitelystä.

Poliisi pyytää tietoja miehestä suoraan hätänumeroon 112, jos havainto on välitön. Jos miehestä on muita taustatietoja, niistä voi soittaa poliisille numeroon 0295 417 935. Vihjeitä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut