Juuso Waldenin mielivaltaiseen johtamistyyliin kuului simputusta, leväperäistä taloudenhoitoa ja alkoholismia – Aamulehti löysi patruunan pojanpojan Juuson, joka tuhlasi perintömiljoonansa jo nuorena

Waldenien nousuun, uhoon ja tuhoon tiivistyy Valkeakosken paperi-imperiumin historia. Rudolf ja Juuso Waldenin jälkeläiset luopuivat Yhtyneiden paperitehtaiden osakkeistaan 1970-luvun lopulla. Yhtyneiden jälkeläinen UPM kukoistaa, mutta sitä menestystarinaa Waldenit katsovat nyt sivusta. Aamulehti löysi Juuso Waldenin pojanpojan Junior Waldenin. Hän tuhlasi nuorena perintömiljoonansa, mutta löysi onnen Ruotsin länsirannikolta. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 15.3.2019.

Juuso Walden poseerasi Aamulehden 60-vuotishaastattelussa vuonna 1967 tavaramerkkiensä kanssa; lippis ja Land Rover -maastoauto olivat tärkeä osa imagoa. Lakit eivät loppuneet, sillä Tellervo-vaimon perhe omisti Tampereella lakki- ja pukutehtaan.

15.3.2019 19:22 | Päivitetty 6.9.2020 17:45

Aamulehti

Perilliset

Tunnelmat Rudolf ja Anni Waldenin perheessä olivat kiristyneet 1920-luvun puolivälissä. Isä oli päättänyt, että hänen esikoisestaan, ylioppilas Juusosta tulisi paperimies, mutta esikoinen oli toista mieltä.

Juuso oli teini-ikäisenä perheen kesäpaikassa Rapalassa osoittanut tarmokkuutensa ja innokkuutensa navettatöissä. Vartuttuaan hän alkoi kiinnostua enemmän ja enemmän taiteesta. Hän haaveili Ateneumista ja arkkitehtiopinnoista, mikä oli paperi-imperiumiaan kasvattavalle isälle kauhistus.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut