13-vuotias laski päin talutushihnaa ja sai silmävamman - uutta tietoa: Koiran ulkoiluttajat eivät poistuneet paikalta, vaan hälyttivät apua - Uutiset - Aamulehti

13-vuotias laski päin talutushihnaa ja sai silmävamman - uutta tietoa: Koiran ulkoiluttajat eivät poistuneet paikalta, vaan hälyttivät apua

Himoksella sattui sunnuntaina lasketteluonnettomuus. Kuvituskuva.

26.2.2019 16:11

Himoksella sattuneen harvinaisen lasketteluonnettomuuden tapahtumien kulusta on saatu uutta tietoa.

Himoksen laskettelukeskuksessa Jämsässä sattui sunnuntaina onnettomuus, jossa laskettelemassa ollut alaikäinen poika laski päin koiran kelatalutushihnaa eli flexiä.

Onnettomuus tapahtui pojan äidin mukaan luultavasti siten, että koira oli naisella sylissä, ja talutushihna oli kädessä naisen seurassa olleella miehellä, mistä johtuen talutushihna tuli pojan silmien korkeudelle.

Kaverinsa kanssa laskemassa ollut poika sai tilanteen seurauksena silmävamman, jonka kuitenkin pitäisi parantua itsestään.

Alkuperäinen tieto oli, että koiraa pidellyt nainen ja hänen seurassaan ollut mies olisivat poistuneet paikalta jäämättä auttamaan.

Himos-Yhtiöiden toimitusjohtaja Elsi Ojala kertoo nyt, että kyseiset henkilöt olivat havainneet tänä aamuna, että heitä etsitään ja ottaneet yhteyttä.

Himos etsi kyseisiä henkilöitä maanantaina Facebook-päivityksen avulla.

Kävi ilmi, että nainen ja mies eivät olleet poistuneet paikalta, vaan olivat hälyttäneet rinne-ensiavun paikalle.

–Molemmille osapuolille on toimitettu toistensa yhteystiedot, joten he voivat sopia asian keskenään, Ojala kertoo.

Ojalan mukaan rinteeseen ja pulkkamäkeen koiria ei saa tuoda, mutta rinteiden alapuolella koira saa olla mukana järjestyslain sallimissa rajoissa kytkettynä, jos se ei aiheuta vaaratilanteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos