Työttömyyden lasku oli Pirkanmaalla maan kärkitasoa – Uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi yli tuhannella - Uutiset - Aamulehti

Työttömyyden lasku oli Pirkanmaalla maan kärkitasoa – Uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi yli tuhannella

Uusien työpaikkojen määrä kasvoi erityisesti rakennusalalla. Arkistokuva.

26.2.2019 9:56 | Päivitetty 26.2.2019 22:04

Pirkanmaan työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli vuoden 2019 tammikuussa lähes 17 prosenttia alempi kuin vuoden 2018 tammikuussa. Uusia työpaikkoja oli avoimina 9 100, viisitoista prosenttia edellisvuotta enemmän.

Tieto selviää Pirkanmaan ely-keskuksen tiedotteesta.

Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli vuoden 2019 tammikuussa 22 906 henkilöä, laskua vuositasolla yli 4 600 henkilöllä eli 16,8 prosenttia. Työttömyysaste oli 9,4 prosenttia.

Koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 9,6 prosenttia.

Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski, osassa jopa merkittävän paljon, eli yli kaksikymmentä prosenttia vuoden 2018 tammikuusta vuoden 2019 tammikuuhun.

Kahdessa kunnassa – Juupajoella ja Punkalaitumella – oli alle kuuden prosentin työttömyysaste. Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa.

Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat helpottuneet jonkin verran vuositasolla verrattuna. Työttömien miesten työllisyyskehityksessä oli edelleen muutosta parempaan suuntaan. Samalla talouskasvu näyttää säilyttävän nykyisen tasonsa.

Työpaikkoja rakennus- ja palvelualoilta

Tammikuussa uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 15 prosenttia eli noin 1 200 kappaletta. Uusia avoimia työpaikkoja avautui hakuun kaikissa ammattiryhmissä.

Selvityksen mukaan Pirkanmaalla kaikkein eniten työpaikkoja on haussa palvelu- ja myyntityön ja rakentamisen parissa. Uusien avoimien työpaikkojen kokonaismäärä oli 9 099 kappaletta.

Palvelu- ja myyntityössä paikkoja oli avoinna yli 2 300. Suurinta kasvu oli rakennus-, korjaus- ja valmistustöiden parissa sekä prosessi- ja kuljetustöissä.

Työttömät kunnittain

Suurimmat positiiviset muutokset olivat Ikaalisilla, Juupajoella, Kangasalla, Kihniöllä ja Parkanossa.

Näissä kunnissa työttömyys laski vähintään 20 prosenttia edellisen vuoden luvuista. Yli vuoteen ensimmäisen kerran työttömyys yksittäisessä kunnassa kasvoi, näin kävi Ruovedellä. Tosin muutos oli hyvin pieni. Tampereella työttömyys laski, muutos nyt 17 prosenttia.

Suurin määrällinen lasku oli Tampereella 2 809 henkilöä, Kangasalla 307 henkilöä, Nokialla 289 henkilöä, Ylöjärvellä 188 henkilöä ja Lempäälässä 130 henkilöä. Alhaisin työttömyysaste kuntatasolla oli Juupajoella ja Punkalaitumella. Näissä kunnissa oli alle 6 prosentin työttömyysaste. Tampereella rakennetyöttömyys koettelee 7 885 henkilöä eli noin 59 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: