13-vuotias sai silmävamman oudossa turmassa Himoksella – poika laski päin koiran talutushihnaa - Uutiset - Aamulehti

13-vuotias sai silmävamman oudossa turmassa Himoksella – poika laski päin koiran talutushihnaa

Himoksen laskettelukeskuksessa sattui sunnuntaina erikoinen onnettomuus. Kuvituskuva

25.2.2019 20:59

Himoksen laskettelukeskuksessa Jämsässä sattui sunnuntaina onnettomuus, jossa laskettelemassa ollut alaikäinen poika laski päin koiran kelatalutushihnaa eli flexiä.

Kaverinsa kanssa laskemassa ollut poika sai tilanteen seurauksena silmävamman.

Pian 14 vuotta täyttävän pojan äiti Piritta Pasuri kertoo Iltalehdelle tapahtumista. Onnettomuus sattui Murrin rinteen alaosassa sunnuntaina noin kello 19.25.

–Haavaumat ovat tulleet noin 170-senttisen pojan silmien korkeudelle. Poikani oli kaatunut selälleen, kun talutushihna osui häntä kasvoihin. Poika itse arvioi, että vauhtia hänellä on ollut noin 10–15 kilometriä tunnissa siinä kohtaa, Pasuri kuvailee.

Koiran ulkoiluttaja oli Pasurin mukaan syyttänyt poikaa flexiin laskemisesta ja lähtenyt koira sylissään pois.

Poikaa paikattiin Himoksen ensiavussa. Sen jälkeen poika joutui vielä käymään päivystyksessä, jossa henkilökunta konsultoi Tampereen yliopistollisen sairaalan silmälääkäriä. Poika sai lähetteen Taysiin.

–Silmälääkäri sanoi, että onnettomuudessa oli ainekset todella pahaan silmävaurioon. Nyt ”päästiin” vain sarveiskalvon haavaumilla. Sarveiskalvo on myös kasautunut alaluomen sisäpuolelle. Sen pitäisi kuitenkin parantua itsestään. Pasuri kertoo.

Pasuri sanoo, että tapaus on myös poliisilla tiedossa, mutta perhe ei ole tehnyt rikosilmoitusta, koska koiranulkoiluttajanaisen ja hänen seurassaan olleen miehen henkilöllisyydet eivät ole tiedossa.

Himos pyytää ilmoittautumaan

Himos-Yhtiöiden toimitusjohtaja Elsi Ojala vahvistaa, että kuvaillun kaltainen tapaus on sattunut sunnuntaina rinteen alla tasaisella osuudella. Hän kertoo saaneensa tapauksesta tiedon myöhään sunnuntaina illalla.

Ojala pahoittelee tapahtunutta ja sanoo, että Himos on luvannut korvata pojalle rikkoutuneen kypärän ja laskettelulasit.

Hän sanoo, että kyseisellä rinnealueella ei ole tallentavaa kameravalvontaa. Himos on kuitenkin julkaissut Facebook-sivuillaan päivityksen, jossa asianosaisia tai tapauksen silminnäkijöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Himoksen lipunmyyntiin.

–Rinteiden alaosat ja hissien ala-asemat ovat kovin ruuhkaisia. Kytkettyjen koirien kanssa on syytä välttää liikkumista alueella tai tulee noudattaa erityistä varovaisuutta laskettelijat huomioiden. Hiihtokeskuksissa rinteeseen meno on koirilta kielletty, Himos kirjoittaa päivityksessään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos