Kelkka jäällä herätti huolen Tampereen Lapinkaaressa – Näsijärvessä on nyt petollisia railoja - Uutiset - Aamulehti

Kelkka jäällä herätti huolen Tampereen Lapinkaaressa – Näsijärvessä on nyt petollisia railoja

Jäälle Lapinkaaressa jäänyt kelkka aiheutti hälytyksen Tampereella maanantaina.

25.2.2019 18:00

Tuulisurffailuun tarkoitettu kelkka jäällä aiheutti hälytyksen Pirkanmaan pelastuslaitokselle maanantaina iltapäivällä kello 17: aikaan. Hälytys tehtiin Lapinkaaresta Näsijärven rannasta.

Päivystävä palomestari Risto Salonen sanoo, että lopulta pelastuslaitoksella ei ollut kohteessa muuta tehtävää kuin hakea kelkka pois jäältä rantaan ja toimittaa sen Tampereen satamatoimiston hoteisiin.

–Se oli suurin piirtein 20 metrin päässä rannasta. Emme nähneet jäällä ketään emmekä avantoa emmekä reikää. Jollakin oli jostain syystä jäänyt kelkka sinne, Salonen sanoo.

Aiemmin maanantaina Aamulehti kertoi, että Näsijärvelle on muodostunut vaarallisia railoja. Viimepäivät ovat olleet Tampereen seudulla ja koko maassa poikkeuksellisen lämpimiä ajankohtaan nähden. Esimerkiksi lauantaina Juupajoella mitattiin lähes kymmenen asteen lämpötila.

Tampereen Mustassalahdessa railo avautuu poikittain suositulle kävelyreitille.

Tampereen kaupungin satamapäällikkö Matti Joki kertoi maanantaina, että railot Näsijärveen ovat muodostuneet nyt poikkeuksellisen aikaisin.

–Jos välttämättä haluaa liikkua jäällä, suosittelen, että mentäisiin merkityillä reiteillä, Joki sanoo.

Joen mukaan teräsjää on nyt 12 senttiä paksua, kun tavallisesti se on tähän aikaan 35 senttiä. Railoja on alkanut ilmestyä nyt kolmisen viikkoa etuajassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos