Siisonin kirppisyrittäjä Päivi Koskinen on tuonut pöhinää Nokian keskustaan - Uutiset - Aamulehti

Kirpputoriyrittäjä halusi elävöittää talveksi hiljentynyttä torialuetta pulkkamäellä – Viranomaisilta ei herunut lupaa

Päivi Koskinen esittelee taiteilija Outi Virtasen suunnittelemaa Nokia-kuosista keittiösarjaa, jota on myynnissä Siison-kirpputorilla.

13.3.2019 19:59

Nokian elinkeinojohtaja Tiina Laakkonenkin kehaisee Pirkkalaistorin Siison-kirpputoriyrittäjää Päivi Koskista tarmokkaaksi ja hyväksi yrittäjäksi.

Vuoden verran Pirkkalaistorilla toiminut ja jo kertaalleen paikkaakin vaihtanut kirpputori on tuonut eloa jossain määrin uinahtamaan päässeelle torin tienoolle.

Viime keväänä Koskinen hoksasi hakea kaupungilta lupaa peräkonttikirppiksen järjestämiseen torialueella.

–Ajattelin, että saisimme torille 10–15 kirppismyyjää, mutta sinne ahtautuikin noin sata ylimääräisten tavaroidensa kauppiasta. Peräkonttikirppis uusitaan Nokia-viikon yhteydessä 26. toukokuuta.

Torikauppiaita ei näy sydäntalvella

Päivi Koskinen katselee kirpputorinsa ikkunoista tyhjyyttään ammottavaa helmikuista torialuetta.

–Vähäisen käytön takia torikauppiaat lomailevat joulusta pääsiäiseen, tietää Nokian yrittäjien hallitukseenkin juuri valittu yrittäjä.

Päivi Koskinen on huomannut, että pienellä ideointivaivalla voi saada reilustikin väkeä paikalle. Pyörää ei hänen mukaansa tarvitse keksiä uudelleen, kun vain herättelee ihmisiä tuoreilla oivalluksilla.

–Ehdotin kaupungille, että torialueelle olisi talvikaudeksi järjestetty pulkkamäki, mutta siihen lupaviranomaiset eivät suostuneet. Kaupunki on kuitenkin ollut hyvin myötämielinen esimerkiksi hyväntekeväisyystapahtumien järjestämiseen torialueella.

Ei tavanomaisia kirpputoripöytiä

Päivi Koskisen, Mikko Korhosen ja Kimmo Palosaaren kirpputorilla on valjastettu tekniikka avuksi kierrätetyn tavaran myynnissä. Miehet ovat koodareita, joten kirppistoimintaan tarvittavat järjestelmät, eli tuotteiden hinnoittelu-ohjelmisto ja kassajärjestelmä, on tehty itse.

–Meillä ei ole lainkaan perinteisiä kirpputoripöytiä, vaan me järjestelemme artikkelit myyntiin tuoteryhmittäin ja myös hinnoittelemme tuotteet. Nettisivuillamme voi tarjota tuotteitaan myyntiin, ja me otamme yhteyttä kun tarvitsemme esimerkiksi S- tai M-koon vaatteita kaupan hyllylle, selvittää Koskinen järjestelmää.

Kirpputorilla on myös lähiruokamyymälä ja kahvila.

–Verkkokauppa on avautumassa. Uskomme tekoälyn helpottavan jatkossa merkittävästi esimerkiksi tuotteiden hinnoittelua.

Joulun ajan pop up -tapahtuma oli menestys

Viime joulun aikaan kaupunki järjesti tyhjillään olleeseen Keskon entiseen Herkkusuun market-tilaan pop up -tapahtuman, joka veti todella hyvin.

–Yli sata toimijaa oli tiloissa myymässä tuotteitaan, joten se onnistui erittäin hyvin, kiittelee kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

Päivi Koskinen uskoo Pirkkalaistorinkin heräävän eloon, kunhan uusi kirjasto- ja kulttuuritalo valmistuu kulmalle vuonna 2020.

–Pieni ruokakauppa tälle torialueelle kyllä tarvittaisiin.

Torin kulmaan 9-kerroksinen uudisrakennus

Kaupunkikehitysjohtaja Niemisen mukaan keskustan kehittämistä jatketaan kaupunkistrategian mukaisesti.

–Kirjastoa vastapäätä, torin kulmalle tulee 9-kerroksinen uudisrakennus, joka on rakennuslupavaiheessa. Kauppakadulle rakennetaan Tetriksen kahta 8- ja 12-kerroksista tornitaloa, S-marketin paikalle Välikadulle tulee uusi kerrostalo ja Poutuntielle kaavoitetaan kuuden kerrostalon kokonaisuutta suunnittelukilpailun pohjalta, sanoo Nieminen.

Asemanseudun ja matkakeskuksen alueet ovat Niemisen mukaan kehittymässä, Nanson kaavassa on piirretty varaus viidelle kerrostalolle ja Rounionkadulle kaavaillaan kerros- ja pientalovaltaista aluetta.

–Tampere-Tesoma-Nokia-ratasuunta pääsi mukaan alueellisen junaliikenteen pilottihankkeeseen 2019–2022, joten Nokia on mukana suunnittelemassa lähijunaliikenteen kehittämistä, sanoo Mikko Nieminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos