Venemyynti kasvaa voimakkaasti Suomesssa – tällaiset veneet käyvät nyt kaupaksi - Uutiset - Aamulehti

Venemyynti kasvaa voimakkaasti Suomesssa – tällaiset veneet käyvät nyt kaupaksi

Lämmin kesä näkyi venemyynnissä. Etenkin pienten veneiden ja vesijettien kauppa kävi viime vuonna hyvin. Venemessut alkoivat perjantaina Helsingin messukeskuksessa.

9.2.2019 20:30

Kotimaan venemyynti oli viime vuonna vahvassa kasvussa. Venealan keskusliiton Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo listaa syiksi talouskasvun, kuluttajien vahvan luottamuksen ja lämpimän ja aurinkoisen kesän.

Venealan tuotteiden ja palveluiden euromääräinen myynti nousi kymmenen prosenttia ja liikevaihto kasvoi neljä prosenttia, kertoi Pajusalo perjantaina Helsingissä alkaneilla venemessuilla.

5,5-metristen ja sitä pienempien moottoriveneiden rekisteröintimäärät laskivat. Kaikkia veneitä ei kuitenkaan tarvitse rekisteröidä: niin sanottujen mökkiveneiden kauppa kävi erittäin hyvin, tukkutoimitusmäärät nousivat 23 prosenttia.

Toiseksi trendiksi Pajusalo kertoo suurten, yli yhdeksänmetristen veneiden myynnin kasvun.

Lukumääräisesti suurin kasvu oli vesijettien rekisteröinneissä.

Isojen perämoottoreiden myynti kasvoi ja pienten myynti puolestaan väheni. Sähkömoottorien myynti kasvoi yli 70 prosenttia.

Purjeveneiden myynti jäi edelleen hyvin pieneksi. Yli 20-jalkaisia uusia purjeveneitä ja moottoripursia ensirekisteröitiin vain 15 kappaletta.

Pajusalo arvioi, että veneteollisuuden näkymät tälle vuodelle ovat edelleen positiiviset.

Kotimaan venerekisteröinnit 2018

Venerekisteröinnit nousivat 2018 kappalemääräisesti 7,5 % päätyen 3844 rekisteröityyn veneeseen.

Eniten rekisteröitiin moottoriveneitä (2715 kpl), vesijettejä rekisteröitiin 1005 kpl ja RIB/ilmatäytteisiä veneitä 52 kpl.

Lukumääräisesti suurin kasvu oli vesijettien rekisteröinneissä, joka ylitti Suomessa ensimmäistä kertaa yli tuhannen kappaleen rajan (+313 kpl/45 %).

Purjeveneiden ja moottoripurjehtijoiden kokonaismyynti Suomessa (yli 20 jalkaa) jäi 15 veneeseen, mikä on huippuvuosiin verrattuna hyvin vähän.

Pienveneiden tukkumyynti (5,5 m veneet ja alle) nousi edellisvuoden tasolta 2007 kappaleeseen (+23 %).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos