Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään – "Henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle" - Uutiset - Aamulehti

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään – "Henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle"

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään.

29.1.2019 7:27 | Päivitetty 29.1.2019 7:51

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään. Hän perustelee ratkaisua sillä, että henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle, mistä kärsivät nyt koko yritys ja sen työntekijät.

–Pääpaino on työssäni ollut kasvussa ja kannattavuudessa, ja henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Tästä kärsii nyt koko yritys ja kaikki sen työntekijät. Olen erittäin pahoillani siitä ja kannan vastuuni tästä virheestäni, Aarnio-Isohanni perustelee tiedotteessa.

Esperi Care on ollut myrskyn silmässä sen jälkeen, kun Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi perjantaina Kristiinankaupungissa toimivan hoivakodin toiminnan keskeytettäväksi, koska siellä epäiltiin useita hoitotyöhön liittyviä epäkohtia ja laiminlyöntejä. Vastuu hoidosta siirrettiin Esperi Carelta kaupungille.

Valviran mukaan hoivakodin toiminnan tutkiminen käynnistyi aluehallintoviraston saatua lyhyellä aikavälillä useita vakavia asiakasturvallisuuden vaarantumiseen viittaavia yhteydenottoja.

Lue myös:

Kuusi ydinkohtaa: tästä on kyse Esperi-kohussa – Hengenvaaraan joutuneita vanhuksia ja rahakkaita yrityskauppoja

Laiminlyönneistä epäillyn Esperi Caren toimitusjohtajalla miljoonatulot – Yrityskaupan jälkeen yhtiö on tehnyt tappiota puolessatoista vuodessa yli 15 miljoonaa euroa

Valviran tekemässä keskeytyspäätöksessä on viittaus tapaukseen, jossa viime syksynä kyseisessä Kristiinankaupungin toimintayksikössä asiakkaana ollut henkilö oli menehtynyt mahdollisesti hoitovirheen takia.

Aarnio-Isohanni ottaa asiaan kantaa tiedotteessa.

–Kristiinankaupungin Hoivakoti Ulrikan väitettyä kuolemantapausta olemme selvittäneet perin pohjin, eikä selvityksemme pohjalta ole löytynyt raporttia tai pyydettyä selvitystä tällaisesta.

Esperi Caren hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen kertoo yhtiön tiedotteessa olevansa pahoillaan siitä, että henkilöstön viestejä Esperin ongelmista ei ole otettu tarpeeksi vakavasti. Kaukosen mukaan konsernissa on ryhdytty lukuisiin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi ja toimintaan kohdistuneet vakavat syytöksen tullaan selvittämään perinpohjaisesti.

Yhtiö on tiedottanut esimerkiksi palkkaavansa lisää henkilöstöä ja vakinaistavansa sekä kokoaikaistavansa tuntityöntekijöitä.

–Haluamme, että asiakkaamme ja heidän omaisensa voivat luottaa siihen, että Esperi Caresta saa hyvää ja laadukasta hoivaa. Emme ole nyt onnistuneet olemaan tuon luottamuksen arvoisia ja ymmärrämme sen, Kaukonen myöntää.

Esperi Care on yksityinen hoiva-alan jätti, yrityksen liikevaihto on satoja miljoonia euroja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut