Turun terrori-isku - Uutiset - Aamulehti

Turun terrori-iskun oikeudenkäynnissä yllätyskäänne: Abderrahman Bouanane perui valituksensa ja tyytyy käräjäoikeuden ratkaisuun

Bouanane murhasi ensimmäisen uhrinsa Kauppatorin länsikulmassa. Uhri oli 30-vuotias nainen, joka päivysti jehovan todistajien esittelypisteellä.

28.1.2019 13:21 | Päivitetty 28.1.2019 16:33

Turun puukkoiskun tekijän Abderrahman Bouananen asianajaja Kaarle Gummerus on peruuttanut Turun hovioikeudelle tehdyn valituksen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomio kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä jää voimaan.

Gummerus kertoo, että Bouanane oli sitä mieltä käräjäoikeudessa, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa, kuten terrorismirikoksen tunnusmerkistö edellyttää.

Silti Bouanane oli nyt sitä mieltä, ettei halua olla asian kanssa enää missään tekemisissä.

–Joudun sitä näkemystä kunnioittamaan, Kaarle Gummerus sanoo.

–Se, että asiassa on oikeudellisesti erityisen kiinnostavia yksityiskohtia, ei ole peruste viedä asiaa eteenpäin ilman hänen suostumustaan.

Gummerus kertoo, että hän keskusteli Bouananen kanssa asiasta kolme tuntia varmistuakseen, että hänen asiakkaansa tietää, mitä tekee.

Lopuksi hän kysyi Bouananelta, haluaako tämä sanoa Gummeruksen välityksellä jotakin julkisuuteen.

Bouanan vastasi, että ei halua.

Hovikäsittely oli jo alkamassa

Juttua oli määrä käsitellä Turun hovioikeudessa helmikuussa viikolla seitsemän. Valmisteluistunto oli jo pidetty, ja järjestelyt vankilan kanssa meneillään.

Jo valmisteluistunnossa Gummerus ilmoitti, että Bouanane ei halua olla tekemisissä oikeudenkäynnin kanssa. Tämä enteili valituksen perumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos