Esperi Care aloittaa mittavat toimenpiteet toimintansa parantamiseksi - Uutiset - Aamulehti

Esperi Care aikoo parantaa toimintansa laatua: Palkkaa satoja uusia työntekijöitä ja kokoaa laaturyhmän

Esperi Care on alkuvuonna saanut voimakasta arvostelua hoivapalveluidensa toiminnasta. Nyt se vakuuttaa korjaavansa toimintansa.

5.3.2019 21:06 | Päivitetty 5.3.2019 21:25

Vanhustenhoitokohun keskiössä taistellut hoivayhtiö Esperi Care kertoo aloittavansa mittavat toimenpiteet laatunsa parantamiseksi.

Tiistai-iltana lähettämässään tiedotteessa yhtiö vakuuttaa parantavansa omaa toimintaansa, mutta kertoo myös haluavansa "muuttaa koko hoiva-alan käytäntöjä Suomessa kaikilla tasoilla".

Yhtiön toiminta sekä yksityisten hoivayhtiöiden tarjoaman hoidon taso nousi voimakkaaseen julkiseen keskusteluun tammikuussa, kun Valvira joutui keskeyttämään Kristiinankaupungissa sijaitsevan Esperin Hoivakoti Ulrikan toiminnan. Pian tämän jälkeen yhtiön toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni joutui jättämään tehtävänsä.

Tämän jälkeen niin Esperin kuin muidenkin yksityisten hoivayhtiöiden toiminnasta on paljastunut monia puutteita.

Lue myös: Kuusi ydinkohtaa: Tästä on kyse Esperi-kohussa – Hengenvaaraan joutuneita vanhuksia ja rahakkaita yrityskauppoja

Satoja lisätyöntekijöitä

Esperi kertoo nyt tehneensä laajaa analyysia henkilöstön hyvinvoinnin lisäämisestä sekä laadukkaamman hoivan takaamisesta.

–Olemme arvioineet omaa toimintaamme kriittisesti ja käyneet läpi vaikuttamisen mahdollisuuksia. Analyysivaihe on nyt ohi, ja on tekojen aika”, toteaa Esperi Caren vt. toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi tiedotteessa.

Esperi kertoo palkkaavansa satoja uusia työntekijöitä. Se aikoo myös käynnistää huhtikuussa hoiva-avustajan koulutusohjelman yhteistyössä ulkopuolisen koulutuksenjärjestäjän kanssa. Hoiva-avustajan tutkinto on lähihoitajan opintoihin valmistava koulutus.

Hoiva-avustajan tutkinnon kautta voi paitsi työllistyä hoiva-alalle myös jatkaa oppisopimuksella koulutusta lähihoitajaksi.

Tulevaisuudessa Esperi edellyttää sitä, että kuntien kanssa sovitaan siitä hoitajamitoituksesta, mikä todellisuudessa ja arjessa hyvään hoivaan tarvitaan.

–Sovittujen hoitajien määrää ja tosiasiallisesti tarvittavien hoitajien määrää tarkistetaan tasaisin väliajoin. Näin me haluamme jatkossa toimia, Pirttijärvi toteaa tiedotteessa.

Tämän lisäksi Esperi aikoo koota laaturyhmän, johon kootaan Suomen parhaimpia hoivatyön asiantuntijoita. Tälle ryhmälle annetaan vapaat kädet tarkistaa ja arvioida Esperi Caren yksiköt. Yhtiö aikoo myös luovuttaa ryhmän työn johtopäätökset poliitikoille ja virkamiehille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut