Sanna Marin: "Ajatuksemme ja sydämemme ovat hänen ja läheistensä luona" – Maarit Feldt-Rannan mahasyövän uusiutuminen tuli järkytyksenä puoluetovereille - Uutiset - Aamulehti

Sanna Marin: "Ajatuksemme ja sydämemme ovat hänen ja läheistensä luona" – Maarit Feldt-Rannan mahasyövän uusiutuminen tuli järkytyksenä puoluetovereille

Sanna Marin ja Maarit Feldt-Ranta SDP:n puoluekokouksessa Lahdessa helmikuussa 2017.

24.1.2019 19:30

Puoluekannatuskyselyiden tämän hetken ykköspuolue SDP on poikkeuksellisen tilanteen edessä: demarit avaavat lauantaina eduskuntavaalikampanjansa, mutta poissa eturivistä on paitsi puheenjohtaja Antti Rinne myös torstain dramaattisen uutisen vuoksi 2. varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta.

Feldt-Ranta kirjoitti torstaina mahasyöpänsä uusiutuneen, minkä takia hän jää sairauslomalle eikä lähde ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa.

SDP:n vt. puheenjohtajana toimii toistaiseksi 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin apunaan 3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari.

SDP ehti juuri jakaa Rinteen sairausloman vuoksi eri tapahtumiin osallistumisia varapuheenjohtajien kesken, kun Feldt-Ranta ilmoitti sairastumisestaan.

Puolueen muille kansanedustajille asiasta kerrottiin torstaina ennen päivän täysistuntoa.

–Koko eduskuntaryhmä ja puoluejohto ovat järkyttyneitä ja surullisia Maaritin tilanteesta. Ajatuksemme ja sydämemme ovat hänen ja läheistensä luona, Sanna Marin sanoo.

Marin sanoo keskustelleensa Feldt-Rannan kanssa puhelimessa keskiviikkoiltana.

–Kävimme tilannetta läpi, ja olen ehtinyt hetken verran tätä sulattelemaan. Järkyttävä ja pysäyttävä uutinen.

”Ihmisille aikaa sulatella”

Feldt-Rannan tilanne on sen verran tuore asia, että SDP:ssä ei ole vielä ehditty pohtia uusia poikkeusjärjestelyjä puolueen johdossa. Marinin mukaan sillä ei ole nyt kiire.

–Tänään (torstaina) on ollut hyvä antaa ihmisille tilaa sulatella Maaritin viestiä ja uutista. Tänään ei ole tämänkaltaisen keskustelun paikka.

–Meillä totta kai valmistaudutaan tulevaan kampanjalauantaihin ja illalla on puoluejohtoa koolla ja katsellaan askelmerkkejä viikonloppua kohden, mutta samalla toivon, että ihmisille annettaisiin nyt rauha hetken hengähtää ja pysähtyä tämän uutisen ääressä.

Marinin mukaan mitään suuria muutoksia ei kuitenkaan ole tiedossa, vaan kyseessä on lähinnä puolueen kalenteriin liittyviä uudelleenjakoja.

–Meillä on istuva puoluejohto, jonka kesken hoidetaan tehtäviä ja odotetaan, että Antti Rinne tulee takaisin.

Tämän hetken tietojen mukaan keuhkokuumeeseen Espanjassa sairastuneen Rinteen sairausloma kestää ainakin helmikuun loppuun saakka.

”Kymmenen vuoden kamppailu”

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on samaa mieltä Marinin kanssa: ensin keskitytään sairastuneeseen puoluetoveriin, sitten vasta vaaleihin.

–Tämä on surullinen uutinen ja meidän kaikkien ajatukset ovat Maaritin luona. Kyseessä on paitsi työtoveri, myös läheinen ystävä, joka on kymmenen vuotta kamppaillut ja taistellut sairautensa kanssa ja silti joka päivä elänyt täyttä elämää tuoden ympärilleen iloa, valoa ja uskoa parempaan huomiseen.

Feldt-Ranta sairastui mahasyöpään ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja se uusiutui vuonna 2013.

Vaalit kuitenkin lähenevät, ja sen suhteen Feldt-Ranta on jo lähettänyt terveisiä puoluetovereilleen.

–Maarit on itse esittänyt toiveen, että liike kulkee eteenpäin. Sitä toivetta me kunnioitamme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos