Sanomalehtiviikko alkaa ja näin se näkyy Aamulehdessä: Toimituksessa riittää vipinää, kun lähes 400 koululaista käy kylässä viikon aikana - Uutiset - Aamulehti

Sanomalehtiviikko alkaa ja näin se näkyy Aamulehdessä: Toimituksessa riittää vipinää, kun lähes 400 koululaista käy kylässä viikon aikana

Aamulehdessä vierailee Sanomalehtiviikon aikana lähes 400 koululaista. Viime vuonna koululuokka vieraili Sarankulmassa Aamulehden painossa.

28.1.2019 8:30

Tänään alkaa valtakunnallinen Sanomalehtiviikko, joka jatkuu perjantaihin saakka. Teemaviikko näkyy Aamulehden verkossa ja painetussa lehdessä juttuina, kuvina ja videoina, jotka on tehty erityisesti nuoria lukijoita ajatellen.

Esimerkiksi tänään maanantaina Aamulehti.fissä julkaistaan Matkalla aamuun -video, joka näyttää, miten Aamulehden jutut syntyvät.

Julkaisemme myös jutun, joka kertoo Tampereen seudun kesätyötilanteesta.

Tänä vuonna Sanomalehtiviikon teemana on vaikuttaminen. Mielipidekirjoittaminen on yksi vaikuttamisen muoto. Siksi olemme pyytäneet lapsia ja nuoria kirjoittamaan mielipidekirjoituksia, joita julkaisemme sekä painetussa lehdessä että verkossa.

Koululaisia vieraina

Viikon aikana toimituksessa vierailee iso joukko koululaisia Tampereelta ja lähikunnista. Lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan Aamulehden toimittajien ja kuvaajien työhön ja näkevät toimituksessa, kuinka jutut, kuvat ja muut sisällöt syntyvät.

Sanomalehtiviikkoa on vietetty Suomessa vuodesta 1995 lähtien. Alusta lähtien viikon tavoite on ollut saada sanomalehtiä koululaisten luettavaksi. Niin on tänäkin vuonna, mutta lehtien lisäksi koulut saavat myös digitunnukset, jotka oikeuttavat lukemaan Aamulehteä verkossa. Kaikkiaan koulut ovat tilanneet peräti 58 250 Aamulehteä.

Lähetä mielipiteesi

Sanomalehtiviikon aikana julkaistavaksi tarkoitettuja mielipiteitä ehtii vielä hyvin kirjoittamaan. Lähetä kirjoitukseksi osoitteeseen al.mielipiteet@aamulehti.fi. Muista liittää kirjoituksen mukaan omat yhteystietosi. Palkitsemme osuvimmat kirjoitukset elokuvalipuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: