Valotaidetapahtuma avaa Ylöjärven 150-vuotisjuhlinnan keskustassa keskiviikkoiltana - Uutiset - Aamulehti

Valotaidetapahtuma avaa Ylöjärven 150-vuotisjuhlinnan keskustassa keskiviikkoiltana

Loiste Ylöjärvi -valotaidefestivaalia vietetään 23.–26. tammikuuta.

23.1.2019 7:48

Ylöjärven kaupunki täyttää 150 vuotta torstaina 24. tammikuuta ja juhlistaa syntymäpäiväänsä läpi vuoden.

Juhlavuosi alkaa näyttävästi keskiviikosta lauantaihin kestävällä Loiste Ylöjärvi -valotaidefestivaalilla, joka tuo valon lumoa keskustan lisäksi Kuruun ja Viljakkalaan.

Valotaideteoksia tulee kävelyreitin varrelle, joka kulkee Räikänpuistosta Kirkkopuiston ja Kirkkotanhuantien leikkipuiston kautta kirjasto Leijalle.

Lisäksi kaupungintalo sekä Kurun ja Viljakkalan kirjastot juhlavalaistaan.

Valoteokset ja rakennusten juhlavalaistus ovat nähtävissä 23.–26.1. päivittäin kello 18–22. Tapahtuman avajaisia vietetään keskiviikkona kaupungintalon aukiolla.

Loiste Ylöjärven avajaisissa kello 18 Unia Performing Arts esittää duona valotanssiesityksen, joka lumoaa katsojat monimuotoisilla valovälineillään (valovanteet, minivalovanteet ja valoruoskat).

Tunnelmaa luo tunteikkaan musiikin ja koreografian vuoropuhelu, johon sisältyy monimuotoisia sooloja sekä parikoreografiaa. Tarjolla on myös kuumaa mehua.

Globaaleja teemoja valotaiteella

Loiste on koko perheen tapahtuma joka tuo valoa ja taidetta talven keskelle. Teokset käsittelevät pinnalle nousseita globaaleja teemoja sekä tulevaisuudennäkymiä kuten digitalisaatiota, ilmastonmuutosta, keinotekoisia olomuotoja sekä tietoverkkoa.

Päällimmäisiä kysymyksiä ovat uusiin olosuhteisiin suhtautuminen, valintojen seuraukset ja uudet mahdollisuudet. Osassa teoksista kuljetaan sisälle mielen maisemiin, jolloin niistä syntyy hyvin henkilökohtaisia kokemuksia ja ne jättävät varaa tulkinnalle.

Nämä valoteokset ovat esillä

Räikänpuistossa on esillä Alexander Salvesenin Intiaanikesä, kaupungintalon seinässä Wilma Kurumaan Digital Human, Kirkkopuistossa Nadja Räikän Aphantasia, Kirkkotanhuantien leikkikentällä Jere Suontaustan Peilipöllö ja kirjastotalo Leijassa Marko Vierimaan Tietoverkko.

Ylöjärven 150-vuotispäivä on torstaina 24. tammikuuta, jolloin järjestetään muun muassa vastaanottotilaisuus kaupungintalolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: