Liuttu on aloittanut yt-neuvottelut - Uutiset - Aamulehti

Tamperelainen kuljetusfirma Liuttu on aloittanut yt-neuvottelut – neuvottelujen tuloksena taksin pitäisi tulla nopeammin kuin nyt

Taksiliikenteeseen on tullut enemmän kilpailua sen jälkeen, kun laki muuttui viime heinäkuussa.

17.1.2019 19:13

Tamperelainen henkilö- ja tavarakuljetuspalveluja tarjoava Liuttu Logistiikka on aloittanut yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat seitsemää kuljettajaa ja noin kymmentä tilauskeskuksen työntekijää.

Toimitusjohtaja Jussi Kuortti perustelee neuvottelujen aloittamista muuttuneella markkinatilanteella. Taksiliikenne vapautui 1. heinäkuuta 2018.

–Toimiala on pirstaloitunut ja kilpailua tullut lisää. Meidänkin pitää olla hereillä tekemisissämme.

Kuortin mukaan työntekijöiden kanssa keskustellaan työaikojen ja toimenkuvien muuttamisesta.

–Vanhan lain mukaan, kun liikenneluvat olivat rajattuja, ajettiin samalla taksiautolla saman kuljettajan voimin sote-kuljetuksia, vammaispalvelulain mukaisia kuljetuksia, tolppakyytejä, yrityskyytejä ja datakyytejä. Nyt palvelu erikoistuu niin, että tietyt kuljettajat ja autot palvelevat jotain näistä sektoreista. Näin saamme laatua kohennettua.

Irtisanomisia ei ole luvassa. Tarkoitus on sovittaa työajat vastaamaan paremmin aikoja, jolloin kuljetuspalvelulle on eniten kysyntää.

–Pystymme nopeammin vastaamaan puhelimeen, ja auton saa nopeammin, kun kysyntäpiikki on olemassa, Kuortti sanoo.

Yt-neuvottelut alkoivat kuljettajien osalta torstaina ja tilauskeskuksen henkilökunnan osalta viime viikon torstaina. Neuvottelut päättyvät tammikuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos