Tredu lakkauttaa Nokian Pitkässäniemessä sijaitsevan toimipisteensä - Uutiset - Aamulehti

Tredu lakkauttaa Nokian Pitkässäniemessä sijaitsevan toimipisteensä – keskitetään Kankaantaankadulle yhdessä Nokian lukion kanssa

17.1.2019 15:16

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu aikoo lakkauttaa Nokian Kivimiehenkadulla sijaitsevan toimipisteensä sekä Nokian Pikkukorvenkadun väistötilansa ja keskittää opetustoiminnat Kankaantaankadulle rakennettaviin uudistiloihin.

Tredun lopettaessa Nokian Kivimiehenkadun varteen jää tyhjilleen 3 000 neliötä opetustilaa.

Tredun ammatillisen koulutuksen johtajan Outi Kallioisen mukaan samaan yhteyteen sijoitettaisiin myös Nokian lukio, jolloin saavutettaisiin molemmille opetuksen järjestäjille koituvia synergiaetuja.

–Tavoitteena on, että noin tuhannen oppilaan koulutuskokonaisuus voisi aloittaa toimintansa helmikuussa 2022. Kysymyksessä on noin 16,6 miljoonan euron investointi.

Tampereen elinvoima- ja osaamislautakunta linjasi keskiviikkoiltana, että Nokian Kankaantaankadun uudisrakennuksen suunnittelua jatketaan yhden toimipisteen mallilla ja että Tredu Kiinteistöt oy käynnistää toimenpiteet Kivimiehenkadun kiinteistöstä luopumiseksi ja Pikkukorvenkadun väistötilojen vuokrauksen päättämiseksi.

Osa Raision Nokian myllyn vieressä sijaitsevista Tredun Kankaantaankadun toimipisteen tiloista on käyttökiellossa sisäilmaongelmien takia.

Kankaantaankatu osittain käyttökiellossa

Outi Kallioisen mukaan Kankaantaankadun tilat ovat sisäilmaongelmien takia osittain käyttökiellossa, joten osa oppilaista on jouduttu siirtämään väistötiloihin Pikkukorvenkadulle.

–Vanhojen tilojen remontointi ja muun muassa ruokalan rakentaminen Kivimiehenkadulle olisivat tulleet niin kalliiksi, että on järkevämpää keskittää toiminnat yhteen paikkaan. Kankaantaan alueelle sijoittuu jatkossa 600 Tredun ja 400 Nokian lukion oppilasta, tietää Kallioinen.

Vuokrakustannuksissa ei tehtyjen laskelmien mukaan ole suurtakaan eroa, keskitetäänkö toiminta Kankaantaankadulle vai jatketaanko kahden yksikön mallilla, jossa Kvimiehenkatukin olisi yhä käytössä.

Taloudellinen tarkastelu osoittaa, että yhden toimipisteen mallissa vuokrakustannukset ovat 1,36 ja kahden toimipisteen mallissa 1,31 miljoonaa euroa vuodessa.

Yleiset tilat jätetään minimiin

Outi Kallioisen mukaan uudessa koulutuskeskuksessa yleiset tilat, aulat ja hallit pyritään jättämään mahdollisimman pieniksi ja koulutusalojenkin tilatarpeet käydään läpi tarkemmin.

Suunnitelmien mukaan Tredua ja lukiota varten rakennetaan noin 6 700 neliön tilat.

Kivimiehenkadulta vapautuville noin 3 000 neliön opetustiloille Tredu Kiinteistöt oy joutuu hakemaan uuden omistajan tai vuokralaisen. Pikkukorvenkadun väistötilojen vuokrasopimus päättyy vuonna 2023.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos