Ehdolliseen vankeuteen tuomittu Atanas Aleksovski saa jatkaa Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana – näin säätiö perustelee päätöstä - Uutiset - Aamulehti

Ehdolliseen vankeuteen tuomittu Atanas Aleksovski saa jatkaa Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana – näin säätiö perustelee päätöstä

Tamperelainen demarivaikuttaja Atanas Aleksovski jatkaa vanhusten asumispalveluja tarjoavan Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana käräjäoikeuden tuomiosta huolimatta.

22.1.2019 13:06 | Päivitetty 22.1.2019 13:36

Tamperelainen poliitikko Atanas Aleksovski (sd.) jatkaa Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana.

Aleksovski tuomittiin tammikuun alussa luottamusaseman väärinkäytöstä seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja Aleksovski ja säätiö aikovat valittaa siitä hovioikeuteen.

Tuomio liittyi tontinsiirtokiistaan, jossa Kotilinnasäätiö siirsi Tampereen kaupungilta vuokraamansa tontin perustamansa asunto-osakeyhtiön nimiin ja myi sen jälkeen koko asunto-osakeyhtiön osakekannan Rakennuskartio oy:lle. Tampereen kaupunki ei ollut antanut suostumusta siirrolle.

Koska sopimuksen mukaan tonttia ei olisi saanut luovuttaa rakentamattomana eteenpäin ilman kaupungin lupaa, kaupunki ryhtyi perimään säätiöltä sakkoa, joka sovittelun myötä aleni 1,8 miljoonasta 775 000 euroon.

Käräjäoikeus katsoi, että Aleksovski tiesi, ettei kaupunki ollut antanut suostumusta vuokraoikeuden siirrolle, ja välitti näin tietoisesti virheellistä tietoa Kotilinnasäätiön hallitukselle, joka päätti vuokraoikeuden siirrosta. Käräjäoikeuden mukaan Aleksovskin teosta aiheutui Kotilinnasäätiölle hyvin suuri vahingonvaara ja lopulta myös hyvin suuri vahinko.

Maanantaina uutisoitiin, että Aleksovski eroaa Tampereen kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston luottamustehtävistä.

Tässä Kotilinnasäätiön tiedote sanasta sanaan:

"Suomessa noudatettavan oikeusperiaatteen mukaisesti jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Toiminnanjohtajan saamasta käräjäoikeuden tuomiosta tullaan valittamaan hovioikeuteen sekä Säätiön että toiminnanjohtajan toimesta.

Aikaisempi hallitus on tehnyt päätöksen, jonka mukaan Säätiöllä ei ole toiminnanjohtajaa kohtaan rangaistus- tai vahingonkorvausvaatimuksia. Asiassa esitetyn selvityksen perusteella tätä kantaa ei ole syytä muuttaa. Toiminnanjohtaja sai tuomion tapauksesta, jossa ei ole kyse hänen henkilökohtaisesta eduistaan vaan hän on pyrkinyt toimimaan Säätiön parhaaksi.

Siitä, onko hän esitellyt tonttiasian virheellisesti Säätiön hallitukselle, esitettiin oikeudenkäynnissä myös sellaista näyttöä, ettei näin olisi tapahtunut. Vahinko, jonka toiminnanjohtajan väitetään käräjäoikeuden tuomiossa aiheuttaneen, perustuu tuomioistuimen vahvistamaan sovintoon, joka on tehty vain riidan välttämiseksi eikä osoita mitään todellista tapahtumankulkua.

Toiminnanjohtaja ei ole Säätiön hallituksessa millään tavalla osallistunut tämän sovinnon hyväksymispäätökseen, joten hallitus ei ole voinut omalla päätöksellään vaikuttaa siihen, että toiminnanjohtaja olisi aiheuttanut juuri tuon suuruisen vahingon. Koska siviilijuttu sovittiin ilman oikeudenkäyntiä, jäi kysymys sopimussakon määräämisen perusteista ratkaisematta, eikä sitä voida ratkaista sovintoratkaisun perusteella.

Hallitus toteaa, että sillä ei ole tiedossa mitään sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi tarpeen tehdä muutoksia toiminnanjohtajan työsuhteeseen tai työtehtäviin. Hallitus merkitsi tiedoksi Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion 19/100916, joka ei ole lainvoimainen.

Tavoitetut asukastoimikuntien puheenjohtajat ovat ilmaisseet täyden tukensa toiminnanjohtajan työlle."

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut