Nokialainen Purso teki historiansa suurimman yrityskaupan - Uutiset - Aamulehti

Nokialainen Purso teki historiansa suurimman yrityskaupan – osti 75 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän hollantilaisyhtiön koko osakekannan

Purso jalostaa alumiineja profiileiksi, komponenteiksi sekä rakennus- ja valaistusjärjestelmiksi.

4.1.2019 11:40 | Päivitetty 4.1.2019 12:34

Nokialaisyritys Purso on ostanut historiansa suurimmalla yrityskaupalla hollantilaisen Nedal Aluminium B.V. -yhtiön osakekannan.

Purso jalostaa alumiineja profiileiksi, komponenteiksi sekä rakennus- ja valaistusjärjestelmiksi.

Kauppa kaksinkertaistaa Purson tuotantokapasiteetin ja avaa uusia markkina-alueita Keski-Euroopassa.

Kauppahintaa ei julkisteta.

Nedal Aluminiumin liikevaihto oli viime vuonna noin 75 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on noin 200 työntekijää.

Purso sai tuoreella yrityskaupalla tuotevalikoimiinsa hollantilaisen Nedal Aluminiumin suurikokoiset alumiiniprofiilit ja samalla uusia markkina-alueita.

–Kauppa yhdistää kahden, perinteisen alumiininjalostajan tietotaidon, kun Purso hankkii kumppanikseen 80-vuotiaan Nedalin, sanoo Purson toimitusjohtaja Jussi Aro tiedotteessa.

Utrechtin tuotantolaitos käsittää kolme pursotuslinjaa, joilla valmistetaan myös sinkkiä sisältäviä, erikoisvahvoja tuotteita. Lisäksi Nedal on alumiinisten valaisinpylväiden merkittävin valmistaja.

–Nokian kaksi alumiininpursotuslinjaamme ovat jo jonkin aikaa työskennelleet täydessä kuormassa, joten eri mahdollisuuksia kapasiteetin nostolle on mietitty. Nedal-kauppa tarjoaa kaipaamamme lisäkapasiteettia ja laajentaa tuotevalikoimaamme suurempiin alumiiniprofiileihin

–Kotimaista tuotantoa ei kaupassa siirry Hollantiin. On täysin mahdollista, että Nedalin Hollannissa valmistamia alumiiniprofiileja jalostetaan jatkossa myös Suomessa.

Lue myös:Purso suunnittelee konepajatoiminnan keskittämistä Tervajoelle – "Pirkanmaalta on ollut vaikeaa löytää työntekijöitä, joilla olisi erikoisosaamista"

Lue myös:Pirkanmaalainen yritys miettii joka vuosi, lähteäkö Suomesta

Lue myös:Velkaa oli niin paljon kuin sielu ja pankkiherrat sietivät – sitten yrittäjä teki kovan päätöksen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos