Ruotsin-laivalla ripustettiin oksennuspusseja hyttikäytäville – Viking Linen tiedottaja Ahvenanmaan hurjasta kelistä: ”Vastaavasta myrskystä on 10 tai 15 vuotta” - Uutiset - Aamulehti

Ruotsin-laivalla ripustettiin oksennuspusseja hyttikäytäville – Viking Linen tiedottaja Ahvenanmaan hurjasta kelistä: ”Vastaavasta myrskystä on 10 tai 15 vuotta”

Silja Serenadella hirmumyrskyyn valmistauduttiin muun muassa oksennuspussien avulla.

2.1.2019 11:10 | Päivitetty 2.1.2019 11:11

Itämerellä puhaltanut hirmumyrsky ei ole aiheuttanut niin suuria ongelmia laivaliikenteeseen kuin aluksi pelättiin.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tuulen voimakkuus nousi kylläkin 41,6 metriin sekunnissa ja merkitsevä aallonkorkeus oli historian suurin, Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Anniina Valtosen mukaan jopa 8,2 metriä.

Ruotsin ja Suomen välillä seilanneet Viking Linen ja Tallink Siljan alukset joutuivat jättämään Ahvenanmaan pysähdyksen välistä, mutta muuten matka on sujui rauhallisesti ja aikataulussa.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoi keskiviikkoaamuna, että kommenttien perusteella laivan odotettiin keinuvan enemmän,

–Siellä on ollut pettyneitä matkustajia, kun laiva ei keinunutkaan, hän kertoo.

Silja Serenadella varauduttiin myrskyyn asettelemalla esimerkiksi oksennuspusseja hyttikäytäville ja teippaamalla baarin pulloja hyllyihin kiinni.

”Täällä on ollut aikamoinen myrsky”

Ahvenanmaalla tuulee edelleen, ja hirmumyrsky on aiheuttanut paljon tuhoja ympäri saarta. Nöjd kertoi, että Tallink Siljan matkamyymälä Maarianhaminassa on suljettu, koska sieltä on mennyt sähköt poikki.

Saaren ongelmista raportoi myös Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström, joka on asunut Ahvenanmaalla jo 20 vuotta.

–Täällä on ollut aikamoinen myrsky, poikkeuksellisen kova. Osa kollegoistani ei päässyt tänään töihin. Joku oli jopa joutunut sahaamaan moottorisahalla puita edestä.

–Varmaan 10 tai 15 vuotta sitten olen kokenut aiemmin vastaavanlaisen myrskyn täällä, Boijer-Svahnström totesi.

Viking Linella osattiin kuitenkin laivaliikenteen osalta arvioida myrskyinen yö, ja myös sen alukset ovat pysyneet aikataulussa. Viking Line perui keskiviikolta Rosella-aluksen neljä lähtöä reitiltä Kapellskär-Maarianhamina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut