Jori Lehterä kommentoi maanantaina Tampereella alkaneita huumekäräjiä: ”Aion puhdistaa nimeni” - Uutiset - Aamulehti

Jori Lehterä kommentoi maanantaina Tampereella alkaneita huumekäräjiä: ”Aion puhdistaa nimeni”

Jori Lehterä pelaa toista kauttaan Philadelphia Flyersin riveissä. Kuluva kausi on viimeinen Lehterän nykyisestä, kolmen vuoden ja 14,1 miljoonan dollarin sopimuksesta.

31.12.2018 20:42

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi maanantaina oikeudenkäynti, jossa 23:a henkilöä epäillään osalliseksi törkeään huumausainerikokseen.

Syytteen saaneiden epäillään osallistuneen kokaiinikauppaan muun muassa Tampereen seudun ravintoloissa vuonna 2017. Hollannista Suomeen tuoduksi epäiltyä ainetta on myyty yli kolme kiloa ja siitä saatu hyöty on noin 400 000-450 000 euroa.

Epäiltyjen joukossa on myös NHL-kiekkoilija Jori Lehterä, 31. Yksi epäillyistä, vuonna 1993 syntynyt mies on kertonut poliisin esitutkinnassa myyneensä Lehterälle pienissä erissä yhteensä 6–8 grammaa kokaiinia.

Poliisi teki tapaukseen liittyen kiinniottoja Lehterän huvilalla viime kesänä, mutta Lehterä itse ei ollut kiinniotettujen joukossa. Lehterä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja käyttäneensä kokaiinia.

Lehterä on haastettu käräjille ensi viikon tiistaille, tammikuun 8. päivälle.

Toista kauttaan Philadelphia Flyersissa kiekkoileva Lehterä julkaisi maanantaina seuransa välityksellä lyhyen tiedotteen.

–Kuten olen alusta asti sanonut, nämä syytteet minua kohtaan ovat virheellisiä, ja aion puhdistaa nimeni. Siihen saakka minulla ei ole kommentoitavaa, Lehterä sanoo tiedotteessa muun muassa NBC Sportsin mukaan.

Myös NHL on suorittanut omia tutkimuksiaan tapaukseen liittyen. Apulaiskomissaari Bill Daly sanoi Philadelphia Inquirerille, että NHL tyytyy toistaiseksi vain seuraamaan oikeuskäsittelyn etenemistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos