Viimeisetkin BR-Lelut ja Toys ”R”Us -leluliikkeet sulkevat ovensa tänään – uutta tietoa konkurssista: Katso toimintaohjeet hyvityksen hakemiseen - Uutiset - Aamulehti

Viimeisetkin BR-Lelut ja Toys ”R”Us -leluliikkeet sulkevat ovensa tänään – uutta tietoa konkurssista: Katso toimintaohjeet hyvityksen hakemiseen

BR-lelujen Koskikeskuksen liike Tampereella on lopullisesti kiinni jo nyt.s

31.12.2018 17:22

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ohjeistaa tiedotteessaan kuluttajia leluliikkeitä pyörittäneen Top-toy-yhtiön konkurssiin liittyvässä asiassa.

Tanskalainen Top-Toy-yhtiö on asetettu konkurssiin 28.12.2018. Top-Toy omistaa pohjoismaiset BR-Lelut ja Toys ”R”Us -leluliikkeet, jotka lopettavat toimintansa viimeistään tänään maanantaina.

–Kun yritys on asetettu konkurssiin, sillä ei enää ole oikeutta määrätä konkurssipesään kuuluvasta omaisuudesta. Konkurssipesän omaisuutta hoitaa tuomioistuimen määräämä pesänhoitaja. Konkurssimenettely tapahtuu tässä tapauksessa Tanskan lakien mukaan, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Sen mukaan kuluttajan on hyvä seurata yhtiön ja konkurssipesän tiedotusta osoitteessa https://top-toy.com/.

Lahjakorttien hyvittäminen

30.11.2018 ja sen jälkeen ostetuista lahjakorteista, joita ei ole ehditty käyttää, konkurssipesä on ilmoittanut maksavansa hyvityksen.

Asiakkaiden tulee lähettää konkurssipesän sähköpostiosoitteeseen toptoy@gorrissenfederspiel.com kopio tai kuva lahjakortista sekä sen ostokuitista. Kuvassa tai kopiossa on oltava näkyvissä lahjakortin numero ja kuittikopiossa ostopäivämäärä.

Sähköpostissa tulee ilmoittaa myös oma nimi ja tilinumero IBAN-muodossa. Hyvitys maksetaan ilmoitetulle tilille. Viesti kannattaa laatia englanniksi, jos mahdollista.

Ennen 30.11.2018 ostettujen lahjakorttien hyvittäminen ei konkurssipesän mukaan ole todennäköistä, ja niitä koskevat vaatimukset käsitellään vasta myöhemmin. Korvausvaatimuksen voi kuitenkin edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti lähettää pesänhoitajalle myös näistä aiemmin ostetuista lahjakorteista, jos ostokuitti on tallessa.

Tuotteiden vaihtaminen

Tuotteiden vaihtaminen on mahdollista vain 31.12.2018 asti.

Tuotteita, joissa on vaihto- tai palautusoikeutta jäljellä, voi vaihtaa enää 31.12. niissä TOYS”R”Us- ja BR-Lelut -liikkeissä, jotka ovat auki, riippumatta siitä, kummasta liikkeestä alkuperäinen tuote on ostettu. Kaikki liikkeet sulkeutuvat lopullisesti 31.12.2018.

Tuotteista ei ole mahdollista saada rahaa takaisin, ainoastaan vaihto on mahdollinen. Myöskään lahjakortteja ei hyvitetä myymälöissä.

Verkkokauppatilaukset

Yhtiö on tiedottanut, että ne verkkokaupassa tehnyt tilaukset, joista asiakas on ehtinyt saada tilausvahvistuksen, toimitettaisiin vielä asiakkaalle.

Jos kuluttaja on tilannut tuotteen konkurssiin menneen yrityksen verkkokaupasta ja maksanut tuotteen ennakkoon, mutta tuotetta ei toimiteta, kuluttajan mahdollisuudet saada rahat takaisin riippuvat hänen käyttämästään maksutavasta.

Jos kuluttaja on maksanut toimittamatta jäävän verkkokauppaostoksen tai lahjakortin luottokortilla, voi hyvitystä konkurssipesän sijaan vaatia myös luottokortin myöntäneeltä taholta kuluttajansuojalain nojalla. Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksetuista ostoksista voi mahdollisesti vaatia hyvitystä korttiyhtiöltä, jos yhtiö on korttiehdoissaan tai muutoin tähän sitoutunut.

Jos ostos on maksettu verkkopankissa, kuluttaja voi hakea saataviaan toimittamattomien tuotteiden osalta konkurssipesältä.

Tuotevirheet

Ennen konkurssia yritykseltä hankittujen tavaroiden mahdollisista virheistä on mahdollista reklamoida niiden valmistajalle, maahantuojalle tai muulle aikaisempaa myyntiporrasta edustavalle yritykselle hyvityksen saamiseksi takuuehtojen tai lakisääteisen virhevastuun perusteella.

Jos tuote on maksettu luottokortilla tai muulla tuotteen hankinnan rahoittamiseksi myönnetyllä luotolla, kuluttaja voi reklamoida myös luotonantajalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: