Miljoonasopimus lääkejätin kanssa tuo 15–20 uutta työpaikkaa ja merkittävästi lisää uskottavuutta tamperelaiselle laservalmistajalle - Uutiset - Aamulehti

Miljoonasopimus lääkejätin kanssa tuo 15–20 uutta työpaikkaa ja merkittävästi lisää uskottavuutta tamperelaiselle laservalmistajalle

Modulightin hallituksen puheenjohtaja Seppo Orsila sanoo, että sopimus jättiyhtiön kanssa lisää merkittävästi tamperelaisyhtiön uskottavuutta.

6.12.2018 8:58

–Meillä on ollut isoja firmoja asiakkaana aiemminkin, mutta ei yhtään Bausch + Lombin kokoista miljardien dollarien liikevaihtoa tekevää yritystä. Sopimus lisää merkittävästi uskottavuuttamme kumppanina ja laservalmistajana, arvioi Modulightin hallituksen puheenjohtaja Seppo Orsila.

Tamperelainen lasereita ja optisia laitteita suunnitteleva ja valmistava Modulight on tehnyt sopimuksen yksinoikeudella New Yorkin pörssiin listatun miljardiluokan lääkeyhtiön Bausch + Lombin kanssa.

Yhtiöt kehittävät laseria silmänpohjan ikärappeuman hoitoon tarkoitettua PDT-hoitoa (englanniksi photodynamic therapy) varten.

Orsila luonnehtii sopimusta miljoonien eurojen arvoiseksi.

–Tämä vahvistaa toimintaamme. Se osoittaa, että täytämme vaadittavat kriteerit. Olemme vuosia kehittäneet, myyneet ja markkinoineet. Nyt alkaa tulla myönteisiä vastauksia kaikelle tälle työlle. Tämän jälkeen ei ainakaan ole vaikeampi saada uusia isoja asiakkaita.

Tulos edellä

Orsilan mukaan nyt sovitun tuotteen kehittäminen ja tekeminen tuo työtä sata henkilötyövuotta. Uusia työpaikkoja tulee 15–20. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 41 ihmistä.

–Näitä työpakkoja ei tule heti, mutta yhteistyö kiihdyttää kasvuamme. Olemme tänä vuonna palkanneet jo melkein saman verran työntekijöitä.

Modulightin viime vuoden liikevaihto oli 4,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto melkein 1,8 miljoonaa. Tälle vuodelle yhtiö on luvannut vahvaa kasvua.

–Julkistetun sopimuksen vaikutus tämän vuoden lukuihin on olematon. Se näkyy tulevina vuosina.

Orsilan mukaan yhtiö tulos kasvaa melkein kolminumeroista vauhtia.

–Olemme siinä mielessä vanhanaikainen yritys, että keskitymme tulokseen ja kassavirtaan. Jos haluaisimme keskittyä liikevaihtoon, niin se olisi paljon helpompi tehdä. Meillä tulos on viime vuosina kasvanut nopeammin kuin liikevaihto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: