Kaksi erillistä onnettomuutta läntisellä kehätiellä - Uutiset - Aamulehti

Läntisellä kehätiellä sattui kolme peräänajoa tunnin sisään: – "Jokin kehätiellä mättää"

4.12.2018 16:07 | Päivitetty 4.12.2018 18:24

Läntisellä kehätiellä tapahtui kolme erillistä liikenneonnettomuutta tiistaina iltapäivällä. Kaikissa kolmessa onnettomuudessa oli kyse peräänajokolarista.

Tuorein onnettomuus tapahtui noin kello 17.10 Rajasalmensillalla Pirkkalan ja Nokian Pitkäniemen välillä. Onnettomuudessa oli kysymys kahden, Vaasan suuntaan ajaneen henkilöauton peräänajokolarista. Yksi ajokaista oli suljettu liikenteeltä ja liikenne ruuhkautui Vaasan suuntaan.

Onnettomuudesta kuljetettiin yksi henkilö Tampereen yliopistolliseen sairaalaan tarkkailuun.

Häiriö liikenteelle kesti tunnin. Kello 18.07 pelastuslaitos tiedotti, että tilanne on ohi ja liikenne pääsee sujumaan normaalisti.

Seppo Lamminen Pirkanmaan pelastuslaitoksen Nokian paloasemalta kuvaa kummankin onnettomuudessa osallisena olleen auton vaurioituneen korjauskelvottomiksi. Autot tukkivat toisen kaistan ja ruuhkauttivat liikenteen kauaksi Pirkkalan suuntaan.

Tilannetta hankaloitti vieläpä se, että läntisellä kehätiellä sattui noin tuntia aiemmin kaksi muuta peräänajoa eivätkä niistä koituneet ruuhkat olleet ehtineet vielä kunnolla purkautua, kun kolmas kolari jo tapahtui.

–Läntisellä kehätiellä sattuu usein onnettomuuksia, joten jokin siellä mättää. Ehkä kyse on liian lyhyistä turvaväleistä, Lamminen sanoo.

Kaksi onnettomuutta tuntia aiemmin

Ennen Rajasalmen sillalla kello 17 aikaan tapahtunutta onnettomuutta läntisellä kehätiellä tapahtui kaksi onnettomuutta noin kello 16.

Liikenneviraston Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan peräänajo-onnettomuudet tapahtuivat Lakalaivan liittymän ja Pirkkalan liittymän välillä.

Pelastuslaitoksen mukaan toisessa peräänajossa kolaroi kaksi henkilöautoa, toisessa peräänajossa henkilöauto ja pakettiauto. Onnettomuudet tapahtuivat noin sadan metrin päässä toisistaan.

Ensihoito tarkasti ajoneuvoissa olleet henkilöt.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuspaikoilla oli toinen kaista käytössä, mutta liikenne ruuhkautui ja haittaa aiheutui etenkin Vaasan suuntaan ajettaessa.

Tieliikennekeskuksen mukaan liikenne pysähteli ja oli pahoin ruuhkautunut. Noin kello 17 se tiedotti, että tilanne on palaamassa normaaliksi. Noin kello 17 kuitenkin esimerkiksi Kurikantie Pirkkalassa oli vielä täysin ruuhkautunut kehätieltä Naistenmatkan suuntaan.

Ajokeli oli huono, sillä pimeys ja tihkusade haittasivat näkyvyyttä.

Liikenne hidasteli Kurikantiellä Pirkkalassa:

Noin puoli viiden aikaan liikenne seisoi esimerkiksi Bauhausin kohdalla rampissa, josta liitytään Pyhäjärventielle Vaasan suuntaan.

Vaasan suuntaan kulkeva liikenne oli ruuhkautunut Pirkkahallin kohdalla kello 16.30.

Läntisellä kehätiellä sattui liikenneonnettomuuksia myös eilen maanantaina. Syynä oli huono ajokeli.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut