Verso Food ja Härkis Linnan juhliin, Leena Saarinen: lisää vientiä tulossa - Uutiset - Aamulehti

Härkiksen luojat saivat kutsun Linnan juhliin – Härkäpapu pääsee mukaan ehkä korvakoruna tai asussa

Leena Saarinen on Verso Food Oy:n osaomistaja. Hallituksen puheenjohtaja naurahtaa kysymykselle, että koska pörssiin. "Ajattelemme toki isosti, mutta ei vielä sellaisia."­

28.11.2018 11:20 | Päivitetty 29.11.2018 19:19

Pitkä matka on tultu siitä, kun härkäpaputuotteen Härkiksen luojat alkoivat jalostaa herneitä suurkeittiöille vuonna 2010. Leena Saarinen etsi tiimin kanssa proteiinipitoista kotimaista raaka-ainetta ja törmäsi härkäpapuun.

–Tutkimme, että mikäs on tämä pähkinäinen, hyvin proteiinipitoinen kasvi. Silloin se meni pääosin kaikki eläinten rehuksi. Aloimme sitä jalostaa sen hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Härkäpapu miellytti ja kuluttajatesteissä asiakkaat nimesivät sen Härkikseksi. Ensimmäinen tuote tehtiin vuonna 2013. Tuolloin mukaan tuli Saarisen sisar Tarja Ollila. Nyt tavoite on siis lisätä vientiä ja kasvattaa myös kotimaan myyntiä. Kauhavan tuotantolaitoksen myötä Härkis-kasvisproteiinista suomalaisesta härkäpavusta tehdään aivan uusia tuotteita, jotka paljastetaan ensi vuoden alussa.

Vuonna 2017 Verso Foodilla oli seitsemän työntekijää ja nyt 14. Ensi vuonna tuotantolaitos kaksinkertaistaa henkilöstömäärän. Kauhavalla jalostetaan härkäpapua elintarviketeollisuuden käyttöön ja myös vientiin. Entinen alihankkija Kauhavalla jatkaa. Verson perustaja Ratkaisutoimisto Seedi on edelleen Verso Foodin osaomistaja.

Pavut korvakoruihin?

Verso Foodin Leena Saarinen ja Tarja Ollila saivat presidentiltä kutsun Linnan juhliin. Juhlan teema tänä vuonna on ympäristönsuojelu. Härkäpapu on ympäristötuote, koska kasvisproteiinin tuottaminen rasittaa ympäristöä vähemmän kuin lihasta saatavan proteiinin tuottaminen.

Kutsusta kaksikko on vaikuttunut. He suunnittelevat, että härkäpapu näkyy asussa. Mahdollista on, että nuori suunnittelija Jaana Junkkala tyylittelee siitä korvakorut.

–Tämä on arvokas juhla, joten haluamme härkäpavun tyylikkäästi mukaan, Saarinen miettii.

Kuvassa Verso Foodin hallituksen puheenjohtaja Leena Saarinen, Domretorin toimitusjohtaja Åsa Alanko ja Verson kehitysjohtaja Tarja Ollila.­

Editoitu 29.11.2019 kello 9.59 Perustajayhtiö Ratkaisutoimisto Seedin tiedoilla.

Verso Food

Suomalainen startup-yritys

Innovaatio Härkis-kasviproteiini

Verson on perustanut Ratkaisutoimisto Seedi vuonna 2010. Seedi on edelleen osaomistaja

Verso Food oli nimeltään Nofu Oy vuoteen 2013 asti, yhtiön nimi muutettiin, kun härkäpapu-tuote löytyi

Marko Parkkinen oli Nofu Oy:n perustaja. Yhtiö perustettiin 2010 keväällä ja sen ideana oli Parkkisen ja ravitsemustieteilijä Patrik Borgin ajatus löytää kotimainen proteiinilähde ja kehittää siitä herkullista ja ravitsemuksellista kasvisruokaa

Kauhavan tuotantolaitos aloittaa vuonna 2019

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?